placeholder

FC Lahden pelaajapolku laajenee C-nuoriin

Uusina ikäluokkina pelaajapolkuun tulevat mukaan FC Lahti P14 ja FC Lahti P15 eli vuosina 2006 sekä 2005 syntyneiden poikien joukkueet.

– FC Lahti pelaajapolun päämäärä on varmistaa lahjakkaiden pelaajien laadukkaan arjen toteutuminen. Valmennuspuolen kanssa olemme käyneet asiaa perusteellisesti läpi ja on oleellista, että alueen parhaat pelaajat kamppailevat harjoituksissa päivittäin toisiaan vastaan ja pelaavat Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. Tämä on trendi myös muilla paikkakunnilla ja uskomme että parhaat parhaiden kanssa on hedelmällisin tie huipulle, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

– Nyt olemme saaneet yksittäisiä pelaajia liigajoukkueeseen. FC Lahti -pelaajapolun laajentuminen antaa mahdollisuuden siihen, että pelaajat ovat laadukkaassa ympäristössä pidempään. Sen kautta saamme kasvatettua pelaajia, joilla on paremmat valmiudet ottaa tarvittavat askeleet huippupelaajiksi, pohtii FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä.

Kauden 2020 alusta alkaen P14- ja P15-kilpajoukkueet pelaavat FC Lahden nimellä. Molemmat ikäluokat aloittavat uuden kautensa marraskuun alussa muutaman viikon mittaisilla avoimilla harjoitusjaksoilla, joihin ovat tervetulleita kaikki tavoitteelliset, motivoituneet ja sitoutuneet pelaajat.

– FC Lahti pelaajapolun laajentuminen C-nuorten joukkueisiin on selkeä askel siihen suuntaan, että pelaajien arkitekemisestä saadaan laadukkaampaa. Tämä tukee erinomaisesti Palloliiton linjausta, jossa panostuksia halutaan suunnata pelaajien laadukkaan arjen toteutumiseen, sanoo FC Lahti pelaajapolun talenttivalmentaja Joni Kallioinen.

Junioripuolen polulla kaksi päätoimista valmentajaa

FC Lahti P14 -joukkuetta luotsaa Rami Ijäs, joka aloittaa päätoimisena valmentajana 1.11. FC Lahti P15 joukkueen vastuuvalmentajana toimii Edgar Reina. B-nuoria kehittää Toni Lindberg (päätoiminen) ja A-poikien valmennuksesta vastaa Jyrki Saarela.

FC Lahden pelaajapolun laajentaminen alleviivaa FC Reippaan ja FC Lahden Vahvemmat Yhdessä -ajatusmaailmaa, jossa uskotaan vakaasti yhteistyön voimaan pelaajakehityksessä sekä seurojen muussa operatiivisessa toiminnassa.

FC Lahti -polku ja tiedossa olevat valmentajat

  • FC Lahti – Veikkausliiga
  • Lahden Reipas – Kakkonen
  • FC Lahti A – vastuuvalmentaja Jyrki Saarela
  • FC Lahti B – vastuuvalmentaja Toni Lindberg – päätoiminen
  • FC Lahti P15 – vastuuvalmentaja Edgar Reina
  • FC Lahti P14 – vastuuvalmentaja Rami Ijäs – päätoiminen

Lisätietoja

Joni Kallioinen

talenttivalmentaja

045 310 1272

joni.kallioinen@fcreipas.fi