FC Lahden kausi päätökseen Helsingissä

Ottelu alkoi tasaisesti, ja FC Lahti oli ensimmäisen vartin ajan jopa pirteämpi kuin kotijoukkue HJK. Lahti hyökkäsi paljon vasemmalta kaistalta ja varsinkin Jasin Assehnoun aiheutti HJK:lle ongelmia nopeudellaan. Peli eteni tasaisena puolen tunnin ajan, mutta 32. minuutilla HJK sai rangaistuspotkun. FC Lahden pelaajat protestoivat tuomiota voimakkaasti, minkä seurauksena Amionelle annettiin varoitus. Petteri Forsell laukoi pilkun varmasti ohi FC Lahden maalivahdin Joona Tiaisen.

Forsell vaihdettiin pois ja pian HJK siirtyi jo 2-0 -johtoon vaihdosta sisään tulleen Mensahin osumalla. HJK:n Eetu Vertainen sai pelattua Lahden puolustuksen auki ja Mensah tykitti pallon alakulmaan. Tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toisella puoliajalla FC Lahti myllytti tasaisesti hyökkäyksiä HJK:n maalia kohti. HJK oli tosin mennä jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Eetu Vertainen sijoitti pallon avopaikasta ohi maalin.

FC Lahti sai kirinsä kunnolla päälle, kun HJK rikkoi Eemeli Virtaa rangaistusalueen sisällä 67. minuutilla. Josu ei epäröinyt, vaan ohitti HJK-vahti Rudakovin varmasti. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Assehnoun sai pallon, harhautti jalkansa vapaaksi ja laukoi kimmokkeen kautta alakulmaan tasoittaen 2-2:een.

Jatkoaika oli tasainen. Lahden paras paikka aukesi Lassi Forssille, mutta Rudakov onnistui torjumaan nuorukaisen vedon. Pilkkukisassa HJK oli selvästi parempi ja eteni jatkoon.