placeholder

FC Lahden joukkueen rakennus hyvässä vauhdissa

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas matkusti viime viikon torstaina Slovakiaan Fluminensen yhteistyöseura STK 1914 Samorin vieraaksi ja palasi reissultaan sunnuntaina. Samor pelaa Slovakian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja sen päävalmentajana toimii Korkeakunnaksen entinen apuvalmentaja Mike Keeney. Korkeakunnas tarkkaili reissullaan ensi kautta silmällä pitäen yhdeksää brasilialaispelaajaa, jotka pelaavat joukkueessa.

– Siellä on tämmöinen pidemmälle viety yhteistyöjuttu. Siellä on yhteensä yhdeksän brasilialaista pelaajaa, seitsemän edustusjoukkueessa ja kaksi nuorten joukkueen pelaajaa. Valmennustiimissä on yksi apuvalmentaja Fluminensesta, samoin fyysinen valmentaja on Fluminensesta, ”Toke” selventää.

– Samorissa on vahvasti panostettu Fluminensen puolelta. Voittivat viime vuonna kolmosliigan ja nousivat täksi vuodeksi kakkosliigaan, jota johtivat ennen viime lauantaita. Kova pyrkimys päästä Slovakian pääsarjaan, Korkeakunnas jatkaa.

Lahdessa tällä kaudella Fluminensesta lainalla olleet Euller ja Bonilha eivät todennäköisesti jatka ensi kaudelle seurassa. Tarkoitus on etsiä Fluminensesta profiililtaan sopivampia pelaajia Lahteen.

– Nykyiset eivät ole näillä näkymin jatkamassa. Slovakiassa oli pari mielenkiintoista pelaajaa. Meidän pitää ottaa opiksi, minkä profiilin pelaajia kannattaa täällä olla. Viime kaudella oli fyysisempi pelaaja (Matheus Alves) joka pärjäsi. Nyt on ollut pari perinteisempää brasilialaista pelaajaa, joiden sopeutuminen ei ole mennyt ihan nappiin. Kaikkea uutta kun ruvetaan tekemään, niin tulee onnistumisia ja harhojakin, Korkeakunnas miettii.

Lahden joukkueen rakennus ensi kaudelle etenee kulisseissa kovalla vauhdilla eteenpäin.

– Jussi Lumion ja seurajohdon kanssa on käyty listoja läpi. Useampi tarjous on sisällä nykysille ja ulkopuolisille pelaajille. Osalle omista on jo oltu yhteydessä ja kaikkien kanssa tullaan juttelemaan tällä viikolla. Joko kiitetään ja toivotetaan hyvää jatkoa tai sitten ilmaistaan kiinnostuksemme jatkoon, Korkeakunnas kertoo.

Kuhnureiden joukkue nuorentui täksi kaudeksi reilusti ja joukkueen pelityyliä pyrittiin saamaan aiempaa aktiivisemmaksi ja vauhdikkaammaksi. Ensi kauden joukkuetta rakennetaan samojen teemojen varaan.

– Samoilla teemoilla ja ajatuksilla. Kokeneiden pelaajien pitää olla oikeanlaisia ja oikeantyyppisiä. Keskilinjaa olemme vahvistamassa kaiken kaikkiaan, Korkeakunnas sanoo.

– Esimerkiksi Zenitin kanssa keskustellaan IFK Mariehamn pelin yhteydessä. Nyt tulee jo viimeiselle viikolle yksi hyökkäyspäänpelaaja näytille ensi kautta ajatellen. Puolin ja tosiin ollaan oltu tyytyväisiä yhteistyöhön, Korkeakunnas kertoo.

Joukkueen harjoituksissa on vilissyt testipelaajia ja loppukauden ajaksi liigarinkiin nostettiin Akatemian puolelta kolme pelaajaa.

– Testipelaajia on ollut koko ajan, tänään oli esimerkiksi Jere Aallikko mukana. Loppukauden ajaksi Akatemian puolelta nostimme rinkiimme Timi Voutilaisen, Tino Villgrenin ja Irfan Sadikin, Korkeakunnas valaisee.