FC Lahden Jerkos juhli maaleilla eFutisliigassa

eFutisliigan jatkosarja eli taistelu matkasta kahdeksan parhaan joukkoon käynnistyi murskajaisilla. FC Lahden Jeremias ”Jerkosz” Kosamo iski studiolla hurjan 4-0 tyrmäyksen Niko ”Koskinen” Koskista vastaan. Koskinen teki lopussa maalin, mutta viimeisetkin ilon rippeet vietiin pois paitsion takia. Upeiden suoritusten takia Jerkos valittiin uudestaan Santanderin viikon pelaajaksi.

– Valinta tuntuu hyvältä. Hieman yllättynyt, että kaksi kertaa Santanderin tittelin saanut, mutta hienoltahan se tuntuu.

Kingfiti pääsi aloittamaan toisen osan helposta tilanteesta ja idea oli selvä: Jesse ”Jesuu_20” Hämäläisen eteen kannattaa parkkeerata bussi. Jerry ”KingFiti” Lagerblomin puolustus kesti lähes ensimmäisen puoliskon, mutta Hämäläinen iski kavennusmaalin. Helsinkiläisten kannalta harmiksi toinen osuma tuli vasta 70 minuutin kohdalla ja comeback oli erittäin vaikeaa. Lopulta ottelu päättyi 2-3 punaisten hyväksi, mutta FC Lahti voitti yhteismaalein 6-3 ja eteni jatkoon.

– Olemme tyytyväisiä kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä, mutta yritetään hakea poika kotiin.

Jerkos oli runkosarjan online-otteluissa alempaa keskikastia, mutta studiolla 19-vuotias on voittanut kaikki kolme ottelua maalierolla 7-0. Mistä näin massiivinen muutos?

– Minun mielestäni saan enemmän energiaa siitä, että on katsojia katsomassa omia pelejä, sillä silloin ei halua pelata huonosti ja se vaikuttaa omaan suorittamiseen.

Studiolähetys loppui siihen, että runkosarjan neljä parasta pääsivät valitsemaan itselleen vastustajat pudotuspeleihin ja toiseksi tullut HJK valitsi FC Lahden.

– Tiesin jo aikaisemmin, että jos voitamme ottelun, niin meille tulisi HJK vastaan. Hyvillä mielillä lähdemme Fitin kanssa pelaamaan, ja jos pelaamme parhaalla tasolla, niin meillä on mahdollisuudet kaataa HJK.

– Jos mun veli Kossu tulee vastaan, niin yritän tehdä kaikkeni, että voitan hänet.

Studion toisessa ottelussa IFK Mariehamnin Niklas ”Nigi” Gallen otti Roope ”El_Matador” Nirosesta niskalenkin. Grönvitt dominoi peliä pallonhallinnalla ja iski paikoista pallon maaliin Albion Ademin kaltaisella varmuudella. Ottelu päättyi 0-2 FC Hongan tappioon ja Jesper ”Jesuu03” Hämäläinen joutui vaikeaan tilanteeseen. Vastassa oli Santanderin viikon pelaajaksikin valittu Arttu ”Arttu” Helaseppä, joka onnistui pelaamaan 1-1 tasapelin ja varmistamaan jatkopaikan joukkueelleen.

Samaan aikaan pelattiin toiset kaksi pudotuspeliä online-otteluiden muodossa. Turun Palloseuran ja Ilveksen välisessä kohtaamisessa nähtiin tämän eFutisliigan kauden sympaattisin tilanne. Juuso ”jtasku” Tasku voitti ensimmäisessä osassa Juha ”Greenrapidinho” Viherkosken 2-1 ja tulos jätti runkosarjan jumbolle mahdollisuuden jatkoon. Turkulainen Jere ”JJ22” Jokinen pelasi jatkopaikasta Matias ”Masatial” Hännistä vastaan. JJ22 sai 0-0 tilanteessa rangaistuspotkun ja mahdollisuuden tasoittaa pelin yhteismaaleihin 2-2. Jokinen kertoi laukovansa pilkun tahalleen ohi ja niin myös teki. Lopulta ottelu päättyi 4-1 ja TPS tippui yhteismaalein 6-2. Viikkokatsaus sai Jokisen kiinni kommentoimaan tilannetta.

– Pilkku oli ihan naurettava tuomio, joten iskin pallon ohi fair play -hengessä.

Neljännessä ottelussa Kuopion Palloseura voitti Rovaniemen Palloseuran 4-3.

Pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona 9. joulukuuta. Studio-otteluissa nähdään HJK vs FC Lahti ja FC Haka vs Kuopion Palloseura. Online-otteluina pelataan FC Inter vs Ilves sekä SJK vs IFK Mariehamn. Tuttuun tapaan pääset seuraamaan ilmaiseksi pelejä MTV-palvelussa, C Moressa tai Telia TV:ssä.