FC Lahden Hall of Fame saa Drilon Shalasta uuden jäsenen maanantaina

FC Lahden Hall of Fameen valitaan maanantaina numerolla 17 FC Reippaan kasvatti ja yhden FC Lahden historian ikimuistoisimmista maaleista viimeistellyt Drilon Shala. Uransa hyökkääjänä aloittanut Shala debytoi Veikkausliigassa FC Lahden paidassa kaudella 2006 ja pelasi viimeiset vuotensa laitapuolustajana. Shalan huippu-ura tuli päätökseen kauden 2019 jälkeen. FC Lahden paidassa hän pelasi lähes 200 liigaottelua.

Kosovossa syntynyt, mutta Lahteen lapsena muuttanut Drilon Shala kasvoi jalkapalloilijaksi FC Reippaassa. Shala nousi nuorena FC Lahden harjoitusrinkiin, mutta haki pelikokemusta City Starsista ja tamperelaisesta PP-70:stä. Liigadebyyttinsä Shala teki syyskuussa 2006 Turun Palloseuraa vastaan pelatussa ottelussa. Antti Muurinen vaihtoi nuoren laiturin kentälle muutama minuutti ennen loppua Christian Sundin tilalle Lahden 3—1-johtoasemassa.

Shala vakiinnutti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa kaudella 2008. Hän oli iskenyt ensimmäisen liigamaalinsa Jaron verkkoon syyskuun lopulla ja maalivainu säilyi koko lokakuun. Uran neljäs liigaosuma syntyi Riku Heinin syötöstä sateisessa Töölössä satojen lahtelaiskannattajien edessä. Maali varmisti FC Lahdelle historian ensimmäisen mitalin ja se nosti nuoren Shalan legendojen joukkoon.

Seuraavalla kaudella Shala oli jo suuressa roolissa FC Lahden euroseikkailussa. Hän on ollut mukana myös nostamassa FC Lahtea Ykkösestä takaisin liigaan. Shala on voittanut FC Lahden sisäisen maalipörssin kolmesti ja tehopörssin kahdesti. Liukas laitapelaaja kävi urallaan myös Turkissa ja sieltä palatessaan hän vietti lyhyen jakson PK-35 Vantaassa. Pääsarjassa hän edusti vain FC Lahtea, jota oli kannattanut jo nuoresta asti.

Shalan huippu-ura tuli päätökseen kauden 2019 jälkeen pelaten viimeiset vuodet laitapuolustajana. Kaikkiaan hän pelasi FC Lahden paidassa liki 250 virallista ottelua ja iski niissä 45 maalia. Hän voitti kahdesti pronssia liigassa ja kolme mestaruutta Liigacupissa.

Nykyisin lahtelaisille tuttu Shala valmentaa junioreita FC Reippaassa. Hän pelaa myös Jalkarannan Palloseuran ikämiehissä. Huippu-uran jälkeen Shala ryhtyi myös yrittäjäksi ja hän on pyörittänyt Lahden keskustassa kolme vuotta erittäin suosittua Sporttiparturia.

Shala aateloidaan ja palkitaan ennen maanantaista FC Honkaa vastaan pelattavaa Veikkausliiga-ottelua. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen