placeholder

FC Lahden eurovastus tulee Islannista

Lipunmyynti tulevaan kotiotteluun aloitetaan kausikorttilaisille torstaina 21.6. Liput ovat ostettavissa FC Lahden toimistolta kello 10 alkaen. Yleinen lipunmyynti aukeaa maanantaina. Pääsylippuja myydään ainoastaan Lahden stadionin pääkatsomoon, minkä vuoksi lippuja on rajallinen määrä.

Liput maksavat ennakkoon ostettuna 20–25 euroa. Lapset (alle 16-vuotiaat) pääsevät peliin 15 eurolla. Lisätietoja lipuista ja aikatauluista on luvassa myöhemmin.

FC Lahden tuleva vastustaja FH Hafnarfjörður pelaa Islannin pääsarjassa ja joukkue on tukevasti keskikastissa yhdeksän ottelun jälkeen. Islantilaisseura on perustettu vuonna 1929 ja se pelaa kotiottelunsa maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Hafnarfjörðurissa.

Joukkue on juhlinut Islannin mestaruutta kahdeksan kertaa ja viimeisimmän kerran vuonna 2016. FH Hafnarfjörður pelasi SJK:ta vastaan Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella vuonna 2015. Tuolloin islantilaiset menivät otteluparista jatkoon yhteismaalein 2-0.

Arvonnassa FC Lahti oli sijoittamattomana joukkueena. Hafnarfjörðurin lisäksi mahdollisia vastustajia olivat Nordsjælland, AIK, Ventspils ja Shakhtyor Soligorsk.

Mahdollisella toisella karsintakierroksella FC Lahti kohtaisi israelilaisen Hapoel Haifan. Toisen kierroksen pelipäivät ovat 26.7. ja 2.8.

Lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas arvioi arpatulosta kohtuulliseksi.

–Me lähdettiin arvontaan sijoittamattomana joukkueena ja tarjolla oli kovia joukkueita. Siihen nähden näistä vaihtoehdoista ihan kelvollinen tulos. Toista kierrosta ei kannata tässä vaiheessa vielä spekuloida muuten kuin, että Euroopan ääripäät niin kulttuurin kuin ilmaston puolesta tulivat arvasta, Korkeakunnas naurahti.

Korkeakunnaksella on valmiiksi käsitys islantilaisesta jalkapallosta.

-Olen käynyt siellä ja tiedän lähtökohtaisesti, mitä sieltä tulee. Joukkueeseen pitää vielä tutustua erikseen tarkemmin, Korkeakunnas pohti.