FC Lahden entinen puolustaja Henri Toivomäki lopettaa komean pelaajauransa

FC Lahden kasvatti ja komean uran sekä kotimaassa ja ulkomailla tehnyt puolustaja 32-vuotias Henri Toivomäki lopettaa pelaajauransa. Kuluva Kuopion Palloseurassa vietetty kausi jää Toivomäen viimeiseksi. Hän debytoi liigassa FC Lahden riveissä kaudella 2008 ja yhteensä Lahden paidassa liigaotteluita kertyi 111.

Henri Toivomäki nousi FC Lahden edustusmiehistöön erittäin nuorena. Kaudella 2008 hän sai liigadebyyttinsä ja oli mukana voittamassa seurahistorian ensimmäistä pronssia. Ensimmäisissä europeleissä Toivomäki pelasi täydet minuutit. Toivomäki siirtyi lainalle Italiaan, mutta ei kyennyt murtautumaan maailman kovimpaan sarjaan Serie A:han. Toivomäki palasi 2010 loppukaudeksi Lahteen, jonka jälkeen hän siirtyi Ajaxiin. Hollannissa vietettyjen vuosien jälkeen Toivomäki palasi jälleen Lahteen ja hän oli mukana voittamassa seuran toista ja toistaiseksi viimeistä mitalia. Onnistuneiden kausien jälkeen Toivomäki siirtyi Norjaan.

Norjasta Toivomäki palasi Suomeen ja Kuopioon. Kuopion Palloseurassa Toivomäki voitti kahdesti Suomen Cupin. Lisäksi puolustaja on ehtinyt voittaa Cupin kertaalleen Helsingin Jalkapalloklubin paidassa, jossa hän myös juhli Suomen mestaruutta. Toivomäki toimi KuPS:n kapteenina vuodesta 2021. KuPS:n kesän europeleissä saatu päävamma osoittautui lopulta vakavammaksi kuin alkuun näytti ja Toivomäki ripusti nappulat naulaan lääkärien suositusten mukaisesti.

FC Lahti toivottaa komean uran tehneelle kasvatilleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen