placeholder

FC Lahden Akatemiatoiminta Laajenee

Käynnissä olevalle kaudelle aloitettu FC Lahden nuorten akatemiatoiminta laajenee tulevalla kaudella. Ensi kauden alusta A-nuorten lisäksi myös B-nuoret kuuluvat FC Lahden akatemiatoimintaan. B-nuorten joukkuetta tulee hallinnoimaan FC Lahden kumppaniseura FC Reipas toiminnan urheilullisen vetovastuun ollessa liigaseuralla.

FC Lahti – johtoinen akatemiatoiminta kokoaa lahjakkaat ja tavoitteelliset nuoret FC Lahden A- ja B-nuorten joukkueiden piirissä tapahtuvaan toimintaan. Akatemia-toiminnan tavoitteena on valmistaa pelaajia liigapolulle laadukkaalla valmennuksella sekä tavoitteellisella toiminnalla yksilöä kehittäen FC Lahden valmennuskäytäntöjä ja pelitapaa noudattaen.

Akatemia-toiminnan pelaajat pelaavat kullekin pelaajalle parhaiten soveltuvassa joukkueessa, pääsääntöisesti FC Lahden A- ja B-nuorten joukkueissa. Pelipaikkana voi olla myös laina- tai farmijärjestely tai muut yksilöidyt ratkaisut. Akatemia-toiminnan valmennuksesta vastaavat joukkueiden omien valmentajien ohella FC Lahden liigajoukkueen valmentajat.

”Akatemia-toiminta on osoittanut paikkansa, liigajoukkuetta tukeva valmennuslinjaus ja valmentajiemme työ poikien parissa on oleellinen osa kehitystä kohti liigajoukkuetta. Nyt B-nuorten mukaan tulon myötä pääsemme entistä aiemmin auttamaan poikia FC Lahti – polulla. 16-17 – vuotiaina otetaan isoja askeleita”, taustoittaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen akatemiatoiminnan muutosta.