FC Lahdelle uudet SLO:t

FC Lahdella aloittaa kaksi uutta kannattajien yhdyshenkilöä (Supporter Liaison Officer). Jesse Pannula ja Otto Roponen korvaavat aikaisemmin yhdyshenkilöinä toimineet Taneli Okkosen ja Atte Vilhusen. Sekä Pannula että Roponen ovat pitkän linjan FC Lahti -kannattajia.

Kannattajien yhdyshenkilöiden toimenkuvaan kuuluvat muun muassa seuran ja kannattajien välinen yhteydenpito ja vieraspaikkakuntien ohjeiden välittäminen matkaaville kannattajille. Jesse Pannula pitää nimitystään suurena kunniana. Hän toivoo katsomoihin mahdollisimman paljon ihmisiä. Pannula kertoo, että hänelle saa tulla juttelemaan matalalla kynnyksellä.

– Aloitin 14-vuotiaana käymään aktiivisesti matseissa ja olen ollut siitä asti mukana yhteisössä. On suuri kunnia, että luottamusta tulee sekä seuralta että kannattajilta. Toivon, että katsomoihin löytää tulevaisuudessa mahdollisimman paljon jengiä ja uutta verta. Uutta verta onkin tullut, mutta mitä enemmän kaiken ikäisiä ihmisiä katsomoon tulee, sen parempi. Minulle saa tulla matseissa juttelemaan ihan mistä tahansa ja jos jokin askarruttaa, voi minulle laittaa rohkeasti viestiä vaikka lippulinkeistä tai muusta. Toiveissa tietysti tulevaisuudessa on uusi stadion Kisapuistoon, mutta tehdään tästä kaudesta yhdessä hyvä kausi, Pannula kertoo.

Otto Roponen on aloittanut oman kannattajauransa Pannulan tapaan nuorena. Myös hän korostaa, että häneen saa olla yhteydessä erittäin matalalla kynnyksellä. Roponen on 33-vuotias ja hän kokee, että hänen omassa elämässään on juuri oikea hetki hypätä vastuulliseen rooliin. Hänestä tuntuu, että nuorempana nuoruuden intoa oli kenties liikaa ja vanhempana hän uskoo olevansa jossain toisessa roolissa. Hän fiilistelee jo tulevaa Tampereen reissua, sillä kannattajia on lähdössä Tampereelle erittäin paljon. Reissua on rakennettu kulisseissa jo kuukausia ja molemmat SLO:t ovat puhuneet lukuisia puheluita eri instanssien kanssa mukaan lukien Tampereen eri viranomaiset.

– Olen aina ollut aina intohimoinen kannattajakulttuurin toteuttaja ja olen aina ollut kiinnostunut siitä. Olen avoin tyyppi ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen yritteliäs ja tykkään olla puuhamiehenä ja sen takia otin myös tämän SLO:n roolin vastaan. Tykkään tehdä asioita yhteisössä ja sen yhteisön puolesta. Haluan olla kehittämässä kulttuuria rakentamalla siltaa seuran ja FCLK:n välillä, jotta pystymme yhdessä tavoittelemaan koko FC Lahden yhteisön yhteistä päämäärää. Haluan olla tuomassa lisää ihmisiä kannattajien yhteisöön, jotta voimme olla isompi ja isompi yhteisö ja tukea FC Lahtea näkyvästi, kuuluvasti ja olla Suomen paras kannattajaporukka. Kannattajatoimintaan uutena tuleminen vaatii rohkeutta. Kaikki ovat tervetulleita ja minuun saa ottaa yhteyttä ihan missä vaan. Matseissa saa tulla repimään hihasta ja lupaan hymyillä ja vastata kaikkiin kysymyksiin ja esittelen ihmisille. Huomenna menemme Tampereelle ja fiilikset ovat korkealla. Olemme päässeet pisteeseen, jossa meillä on iso määrä kannattajia lähdössä. Mukana on uusia naamoja, vanhoja naamoja ja naamoja, jotka ovat olleet aina mukana. Tammelan stadionin avajaisissa pääsemme asettamaan riman todella korkealle, Roponen fiilistelee.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari on tyytyväinen uusiin SLO-nimityksiin. Hän toteaa, että kommunikaatiota kannattajien ja seuran välillä on lisätty ja SLO:t ovat tässä avainroolissa. Heikari jakaa myös kiitosta hyvin sujuneesta viime kaudesta ja on iloinen, että Tampereelle on lähdössä hieno määrä lahtelaisia.

– Saimme viime kaudella yhteispelin kannattajien kanssa toimimaan hienosti. Kiitos siitä jokaiselle. Katsomossa oli hieno meininki, vaikka peli ei aina kulkenut toivotulla tavalla. Kiitos myös Tanelille ja Atelle pitkästä työstä seuran ja kannattajien eteen. Olemme lisänneet molemmin puolin kommunikaatiota ja tuttuun tyyliin kauden kynnyksellä sopineet pelisäännöistä ja alkavan kauden järjestelyistä. SLO:t ovat tässä avainroolissa. Ensimmäiseen vierasotteluun Tampereelle on lähdössä hieno määrä lahtelaisia kannustamaan joukkuetta kauden avaukseen, Heikari päättää.

FC Lahden avausottelu Tammelassa näkyy myös Ruutu-palvelusta. Varmista paikkasi kotiotteluihin ja osta FC Lahden kausikortit helposti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso