placeholder

FC Lahdelle mahdollisuus Naisten Ykkösen sarjapaikkaan

FC Lahti jatkaa määrätietoisesti eteenpäin tyttöjen ja naisten jalkapallon eteen tehtävää kehitystyötä. Kaudelle 2021 startannut tyttöjen ensimmäinen FC Lahti Akatemia T18 -joukkue on edennyt positiivisissa merkeissä ja suunnitelmien mukaan. Marraskuussa 2021 käynnistyy myös T15 Akatemia -joukkueen toiminta.

Viime viikonloppuna tyttöjen FC Lahti -pelaajapolku sai uutta tuulta purjeisiinsa, kun Palloliiton kilpailutyöryhmä hyväksyi lahtelaisten Fast track -hakemuksen. Hakemuksen hyväksymisen myötä FC Lahdelle tarjoutuu mahdollisuus hakea paikkaa Naisten Ykkösestä kaudelle 2023. Fast track -malli on suunniteltu tukemaan naisten pääsarjan valtakunnallista kehittymistä ja hyödyntämään olemassa olevia miesten jalkapallon rakenteita ja osaamista naisten kansallisessa jalkapallossa.

FC Lahti on ensimmäinen Fast track -prosessin läpäissyt seura. Palloliiton arviointikriteereinä ovat olleet muun muassa hakevan seuran miesten edustusjoukkueen sarjataso, rekisteröityjen tyttöpelaajien määrä, hakevan seuran joukkueet tytöissä ja hakevan seuran tyttöjen joukkueiden valmennuksen taso. FC Lahdessa kaikki FC Lahti -pelaajapolun joukkueet käyttävät samoja palveluita niin terveydentilan seurannasta aina teknologian hyödyntämiseen. Lisäksi myös tyttöjoukkueiden lupaavilla pelaajilla on mahdollisuus talenttivalmennukseen.

Käy lukemassa Palloliiton koko tiedote tästä.Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen