placeholder

FC Lahdella kalavelkoja makseltavana Ilvestä vastaan

FC Lahti haki viime sunnuntaina pisteen HJK:n kotikentältä ja jatkaa pisteiden metsästystä keskiviikkona kotikentällään Ilvestä vastaan.

Lahti on kohdannut kahdessa edellisessä ottelussaan sarjan kärkijoukkueet IFK Mariehamnin sekä HJK:n ja onnistunut venymään kummassakin ottelussa tasapeleihin. Tulokset ovat tuoneet joukkueelle itseluottamusta ja Ilvestä vastaan lähdetään pelaamaan vain voitto mielessä.

– Lähdemme tietysti metsästämää voittoa. Kahdessa edellisessä pelissä kärkijoukkueita vastaan olemme saaneet hyvät tulokset mukaan. Positiiviset asiat pitää ottaa mukaan. Mariehamn peli oli vahva kokonaisuus, mutta HJK:ta vastaan jäätiin vähän jyrän alle. Joukkue osoitti kuitenkin luonnetta ja taistelutahtoa. Pärjättiin kärkijengejä vastaan. Nyt vastaan tulee niitä joukkueita, jotka pitäisi voittaa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

Keskiviikkona vastaan asettuva Ilves löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta viisi. Lahtelaisleirissä tunnetaan Ilves hyvin. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tammelan Stadionilla Ilveksen 2-0 voittoon.

– Ilves puolustaa hyvin kurinalaisesti. Hyvin organisoitu puolustussuuntaan, maalivahtina kokenut johtaja Mika Hilander ohjaa äänekkäästi. Johtohahmoja ovat myös serbitoppari Pavle Milosavljevic ja keskikentällä peliä rytmittävä Reuben Ayarna. Hyökkäyspäässä Emile Tendeng ja Mikael Soisalo ovat kauden komeetat, jotka ovat pystyneet ratkaisemaan tasaisia pelejä. Hyvin rakennettu joukkue, Korkeakunnas arvioi.

– Pelattiin aika pehmeästi Tammelassa toukokuussa, nyt on kalavelkoja maksettavana . Viimeaikaiset pelit ovat nostaneet joukkueen itsetuntoa. Saatiin viime pelissä pitkästä aikaa Santeri Hostikka ja Jasse Tuominen samaan aikaan kentälle, he toivat vauhtia ja vaarallisuutta. He ovat taas lähempänä täyttä pelikuntoa, kun on tapahtumia alla, Korkeakunnas jatkaa.

Kuhnurit vahvistuivat kahdella Zenitistä saapuneella lainapelaajalla, kun maalivahti Aleksandr Vasjutin ja monikäyttöinen keskikenttäpelaaja Pavel Osipov liittyivät joukkueen vahvuuteen loppukauden ajaksi. Sairastuvalta ei ole odotettavissa vahvistuksia vielä keskiviikon peliin.

– Paavo Voutilainen tulee meidän mukaan ja nuorempi (Driton) Shala, kun Akatemialla ei ole päällekkäistä peliä. (Jussi) Länsitalo ja (Pyry) Kärkkäinen eivät ole mukana. (Jani) Tanska sai kovan puujalan HJK:ta vastaan, mutta eiköhän hän taistele itsensä pelikuntoon, Korkeakunnas valaisee.

FC Lahti – Ilves 10.08.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion