FC Lahdella ja PKKU:lla takana jo pitkä yhteistyö

Pallokerho Keski-Uusimaa on perustettu 2005 ja sillä on toimintaa Keravan ja Tuusulan alueella. Hyvänä kasvattajaseurana tunnetulla PKKU:lla on itsellään noin 300 pelaajaa nuorisovaiheen kilpaikäluokissa, jotka kaikki pelaavat Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. PKKU:n kasvattajaseuroja ovat Tuusulan Palloseura ja Keravan Pallo -75. Miesten edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella Kakkosessa.

Suomalaisittain PKKU:n ja FC Lahden yhteistyö on ollut pitkää ja se on jatkunut, vaikka toiminnasta vastaavat henkilöt ovat matkan varrella vaihtuneet. PKKU:n näkökulmasta yhteistyö on ollut hedelmällistä. PKKU on saanut luotua pelaajilleen suoran polun kansalliselle huipulle. Tästä esimerkkeinä ovat Teemu Jäntti ja Santeri Hostikka. FC Lahdellekin tuttu mies, PKKU:n toiminnanjohtajana oleva Risto Luomanen kertoo, että myös PKKU:n kasvattajaseurat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että pelaajapolku ulottuu Veikkausliigaan asti.

– Tämä on ollut pitkäaikainen yhteistyö. Meille se on merkittävä. Tavoitteenamme on vahvistaa sitä ja tietysti myös päivittää, kuten nyt teimme. Meidän näkökulmastamme on tärkeää, että PKKU:n lupaavalla pelaajalla on pelaajapolku Veikkausliigaan ja että he pääsevät näkemään, missä Suomen huippu on. Esimerkiksi tämä harjoitusottelu tarjoaa meidän pelaajillemme sekä näytönpaikan, mutta myös oppia siitä, missä huippu menee. Myös kasvattajaseuramme ovat olleet tyytyväisiä, että heidän lupaaville pelaajille on olemassa selkeä polku huipulle kauttamme, Luomanen kertoo innoissaan.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari komppaa Luomasta vieressä. Hän kuitenkin lisää, että FC Lahden ei tarvitse olla päätepiste, kuten Santeri Hostikka osoitti siirtyessään Lahdesta isommille kentille.

– FC Lahti ei kuitenkaan ole pelaajille päätepiste, kuten esimerkkejä on. Pyrimme meidän osaltamme myös vahvistamaan entisestään yhteistyön toiminnallista puolta, Heikari lisää.

FC Lahden seurayhteistyötoiminnasta voit lukea lisää muun muassa tästä -> http://fclahti.fi/sivut/united-toiminta