placeholder

Fareed Sadat jatkaa FC Lahdessa

Nuorukainen jatkaa mieluusti mastojen juurella kehittymistään pelaajana.

– Hyvät fiilikset! Olen iloinen, halusin itsekin jatkaa Lahdessa. Olen viihtynyt Lahdessa. Haluan kehittyä jalkapallossa ja mennä eteenpäin, Sadat kommentoi.

Ennen viimeistä liigakierrosta Sadat on kerännyt vyölleen 14 liigaottelua ja tehnyt niissä myös yhden täysosuman. Lisäksi Sadat iski ratkaisumaalin Suomen Cupin puolivälierässä FC Jazzia vastaan.

– Olen tyytyväinen tähän kauteen, mutta ensi vuonna haen lisää peliaikaa ja haluan pelata paljon paremmin. Nyt oli vielä hakemista, eikä päässyt heti mukaan, Sadat sanoo.

Joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää lahjakkuuden mieluusti riveissään.

– Olen erittäin ilahtunut. Kyseessä on todellinen lahjakkuus. Juoksuvoimainen kaveri joka jaksaa tehdä asioita. Hyvä osoitus siitä oli Seinäjoki-pelissä. Ennakkoluuloton hieno peluri, jossa on vähän katupelaajaa ja poikaa, kun hän painaa menemään. Sen kaiken Fareed tekee hymy huulilla, todella hieno kaveri, Korkeakunnas suitsuttaa.

– Haluaa oppia koko ajan lisää ja oppiikin. Ensi vuonna meidän yksi suurimpia läpimurtopelaajia. Tulee olemaan varmasti isossa roolissa. Nyt on ensimmäinen vuosi harjoiteltu ammattilaisen elämää. Hän on muuttanut pois kotoa ja tapahtunut opiskelupaikan muutos. On syksyn peleissä näyttänyt, että voi pelata jo Veikkausliigaa, ”Toke” jatkaa.

Hyökkäyspään monikäyttöinen virtuoosi on kehittynyt kauden aikana silminnähden.

– Puolustuspelaamisessa olen kehittynyt. En menetä palloa niin paljon, alussa menetin liikaa. Nyt olen oppinut pelaamaan helposti ja nopeasti, Sadat arvioi.

Monipuolisuuden vuoksi Korkeakunnas on peluuttanut Sadatia niin hyökkäyksen keskellä kuin laidallakin. Hänellä on kuitenkin selvä näkemys siitä, millä pelipaikalla Sadatista saa ulosmitattua parhaiten potentiaalin joukkueen hyväksi.

– Pystyy pelaamaan myös laidalla, mutta paras pelipaikka keskushyökkääjä, kuten kaikki näkivät Seinäjoki-pelissä. Tosi hankala pelaaja toppareille, Korkeakunnas näkee.

Ensi kaudelle Sadat lähtee kovat tavoitteet mielessään.

– Toivoisin, että ainakin neljän tai kolmen joukkoon sijoituttaisiin, että päästäisiin Eurooppaan. Itse haluan tehdä mahdollisimman paljon maaleja, Sadat heittää.

Afganistanilainen Sadat saavuttaa piakkoin täysi-ikäisyyden rajan, jolloin hän on oikeutettu hakemaan itse Suomen kansalaisuutta.

– Faija on hakenut sitä aikoja sitten, mutta marraskuussa olen 18 ja voin hakea itse. Siinä menee sitten 3-4 kuukautta, Sadat kertoo.

Sadat tietää jo kumpaa maata hän haluaa edustaa maajoukkuetasolla, jos kutsu edustustehtäviin käy.

– Haluaisin edustaa Suomea maajoukkuetasolla, Sadat vastaa empimättä.