placeholder

Eurokuume nousee

FC Lahden europelit lähestyvät kovaa vauhtia ja eurokuume nousee yhdessä ulkona olevan lämpötilan kanssa. Suurin osa mahdollisista vastustajista on jo selvillä. Joukossa on niin suurelle
yleisölle tuttuja seuroja, kuin uusia tuttavuuksiakin.

Todellinen pommi varmistui eilen, kun West Ham United otti vastaan Englannin Fair Play -paikan ja on Kuhnureitten mahdollinen vastus ensimmäisellä karsintakierroksella. Lontoolaisjoukkueen kotisivuilla pohditaankin mahdollista vastustajaa ja myös FC Lahti sai maininnan. Samalla muistellaan Hammersin edellistä ottelua lahtelaisjoukkuetta vastaan Cup-voittajien Cupissa 1975. Tuolloin West Ham sai taisteltua 2-2 -tasapelin Helsingin Olympiastadionilla Lahden Reipasta vastaan. Englantilaiset kuitenkin jatkoivat seuraavalle kierrokselle yhteismaalein 5-2.

Yksi mahdollinen vastustaja on Suomen maajoukkuemiesten Teemu Pukin ja Lukas Hradeckyn tähdittämä Brøndby IF. Tanskalaisten edellinen vierailu mastokaupungissa on vuodelta 1993, kun se kohtasi FC Kuusysin UEFA Cupin toisella kierroksella. Brøndby IF voitti Lahdessa 4-1 ja eteni jatkoon yhteismaalein 7-2.

Talvella harjoitusottelussa kohdattu ruotsalainen AIK lähtee karsintoihin myös ensimmäiseltä kierrokselta ja on näin ollen Lahden mahdollinen eurovastus. Kuhnurit onnistuivat iskemään kolme vierasmaalia Skytteholmissa ruotsalaisten verkkoon.

Eurooppa Liigaan osallistuva FC Lahti tulee olemaan sijoittamattomien joukkueiden joukossa. Vastustaja tulee valmiiksi sijoitettujen joukkueiden korista. Itse arvonta suoritetaan 22.6.2015
Nyonissa ja ensimmäinen kierros pelataan 2.7.2015 ja 9.7.2015.