Esa Pekonen täyttää pyöreitä

FC Lahden entinen päävalmentaja ja pelaaja Esa Pekonen täyttää tänään 60 vuotta. Kolminkertainen Suomen mestari toimi FC Lahden päävalmentajana kaudet 1998 ja 1999. Liigassa Pekonen on toiminut myös Kuopion Palloseuran päävalmentajana.

Lahtelaissyntyinen Esa Pekonen nousi FC Kuusysin junioripolun läpi edustusjoukkueeseen 1982. Puolustajana pelannut Pekonen oli myös osa Kyykän legendaarista eurotarinaa ja hän voitti kolme mestaruutta lahtelaisten riveissä. Ulkomailla hän pelasi noin 50 ottelua ruotsalaisen AIK:in riveissä. Kyykän lisäksi hän edusti Suomessa Kuusankosken Kumua ja Myllykosken Palloa.

Pekonen oli FC Lahden valmennustiimissä jo ensimmäisellä kaudella vuonna 1997. Harri Kampmanin siirryttyä Skotlantiin, nousi Pekonen päävalmentajaksi. Päävalmentajana hän nosti lahtelaiset liigaan, mutta ensimmäinen liigakausi oli haastava. Syksyllä hänet siirrettiin sivuun päävalmentajan tehtävistä, mutta Pekonen jäi auttamaan pelaajapulasta kärsivää FC Lahtea ja veti nappulakengät vielä kerran jalkaan. Lopulta Pekosen ura päättyi punaiseen korttiin. Maajoukkueessa Pekonen pelasi uransa aikana 56 A-maaottelua.

FC Lahti onnittelee Esa Pekosta pyöreistä vuosista!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen