Ella Pesonen FC Lahteen

Toppari Ella Pesonen siirtyy FC Lahteen Kansallisen liigan Helsingin Palloseurasta. Keravalaislähtöinen pelajaa on pelannut urallaan 28 liigaottelua. Pesonen pelasi ennen HPS:a Helsingin Jalkapalloklubissa, jossa hän nousi liigarinkiin.

Viimeiset kaksi kautta Helsingin Palloseurassa pelannut Ella Pesonen siirtyi Keravalta nuorena Helsingin Jalkapalloklubiin, jonka junioripolun kautta hän nousi suurseuran liigajoukkueeseen. Vaikka Pesonen on nähnyt urallaan kirkkaimpiakin valoja, tuntuu hänestä siirto FC Lahteen ja muutto Lahteen hyvältä ratkaisulta tässä vaiheessa uraa.

– Alla on loukkaantumisia, joten koen, että Lahti on sellainen paikka, jossa pääsen aloittamaan puhtaalta pöydältä ja voin kehittyä pelaajana. Kaupunkikaan ei ollut shokki kun on kotoisin Keravalta ja onhan tämä lisäksi hieno urheilukaupunki. Koen, että olen myös päässyt hyvin joukkueeseen sisään, vaikka olenkin vielä kuntouttanut itseäni. Laskin, että olen toiseksi vanhin pelaaja joukkueessa, joka on itselle uusi tilanne. Toivottavasti pystyn hyödyntämään kokemustani ja auttamaan joukkuetta menestymään, vasta 22-vuotias Pesonen kertoo.

Pesonen on erittäin pallollinen toppari ja hän kokee sen myös vahvuudekseen. Hän ensimmäinen tavoite on saada ehjä kausi ja katsoa, mihin se johtaa. Pesonen haluaa nauttia pelaamisesta. Hän toivoo, että yleisö löytää katsomoihin, sillä Lahti tulee pelaamaan vauhdikasta jalkapalloa.

– Koen vahvuudekseni pallollisen pelin ja pelin avaamisen. Tavoitteenani on ehjä kausi ja haluan nauttia pelaamisesta. Katsotaan sitten, mihin se johtaa. Tulkaa katsomaan meidän pelejämme, sillä olemme nuori, mutta todella taitava ja aggressiivisesti pelaava joukkue. Kentällä tullaan varmasti näkemään paljon hienoja suorituksia, Pesonen ennakoi.

Pesonen on pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa ja hän on edustanut Suomea alle 17-vuotiaiden EM- ja MM-kisoissa.

Pesosen lisäksi FC Lahti on solminut tukun muita pelaajasopimuksia. Elli Savolainen ja Aamu Kinnunen jatkavat Lahdessa. Junioreista edustusjoukkueeseen nousee Savitaipaleelta lähtöisin oleva Julia Enbuska.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Anton Kunnas