placeholder

Duarte Tammilehto kotiutunut Lahteen hyvin

FC Lahti kohtasi helatorstaina vieraskentällä viime kaudella toiseksi sijoittuneen RoPS:n. Lahti joutui pelaamaan melkein koko ottelun yhden miehen vajaalla ja viimeisen puoli tuntisen peräti kahden miehen vajaalla. Siitä huolimatta lahtelaismiehistö onnistui taistelemaan arvokkaan vieraspisteen pelin päätyttyä kiikarilukemiin.

Lahden keskikentällä läpi ottelun uurastanut Duarte Tammilehto näkee, että enemmänkin olisi ollut kenties otettavissa.

– Tavallaan tuntui voitolta, mutta mitä enemmän pohtinut pelin jälkeen, olisi ollut mahdollista saada kolmekin pistettä. Hyvä fiilis siitä, että joukkueena pystyttiin tekemään hommia. Hitsauduttiin vieläkin tiiviimmäksi kentällä, oikealla tiellä ainakin sen suhteen, Tammilehto miettii.

Alkukausi on ollut tuloksellisesti tähän mennessä kaksijakoinen.

– Tuloksellisesti muutama tasapeli olisi pitänyt kääntää voitoksi. Henkilökohtaisesti ei pitkä preseason ja ensimmäiset pelit olivat hakemista. Koko ajan paremmin pääsee muiden liikkeisiin ja ajatuksiin. Kaksi viimeistä peliä joukkueeltakin edistysaskeleita. Henkistä lujuutta näytettiin Vaasa-pelissä, kun taisteltiin hieno voitto. Rovaniemellä vastoinkäymisiä koko ottelu, mutta pystyttiin tekemään hieno tulos, Tammilehto sanoo.

Tammilehto menetti miltei koko harjoituskauden loukkaantumisen johdosta. Nyt miehen kunto rupeaa olemaan kuitenkin kohdillaan.

– Jos pystyn 8 miehellä pelaamaan koko ottelun, niin ainakin hyvässä juoksukunnossa. Välillä sijoittuu väärin tai jotain. Periaatteessa niin monta peliä alla, että aika lähellä 100 prosentin kuntoa. Enää se ei ole tekosyy, jos pelit kulkevat huonosti, Tammilehto vakuuttaa.

Ensimmäistä kauttaan mastojen juurella pelaava Tammilehto on kotiutunut uuteen seuraansa hyvin.

– Ei ole ollut vaikeuksia. Joukkue on täynnä hyviä jätkiä. Pelataan sellaista futista mitä haluan ja meillä on sellaisia pelaajia, jotka pystyvät sitä toteuttamaan. Todella tyytyväinen aikaani Lahdessa tähän mennessä, Tammilehto suitsuttaa.

Maanantaina Lahti kohtaa kotikentällään vaisusti kautensa aloittaneen hallitsevan Suomen mestarin eli SJK:n.

– Onhan SJK hyvä joukkue, vaikka mitä on tapahtunut. Kun katsoo nimilistaa, siellä on hyviä jätkiä joka pelipaikalle. Ei voida antaa sarjasijoituksen hämätä. Täysi päiväduuni saadaan tehdä, toivottavasti päästäisiin pelaamaan täydellä miehityksellä, helpottaisi kummasti. Samalla tavalla joka jätkän pitää tehdä hommia alas- ja ylöspäin. Niillä ohjeilla, mitä valmentaja antaa, pitää pelata ja ottaa kolme pistettä, Tammilehto summaa.

SJK otti kauden avausvoittonsa helatorstaina FC Interin kustannuksella. Laadukkaiden joukkueiden kohdalla, kun voittotili saadaan kerran auki, jatkoa on yleensä luvassa.

– Pitää lopettaa heidän hyvä vireensä nopeasti, Tammilehto heittää.

Huomioi poikkeuksellinen alkamisaika!

FC Lahti – SJK 09.05.2016 klo 18.00 @Kisapuisto