placeholder

Drilon Shala jatkaa FC Lahdessa

FC Lahti on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Drilon Shalan kanssa. 28-vuotias Shala pelasi viime kaudella 25 ottelussa ja laukoi niissä kolme maalia. Drilonin 18-vuotias pikkuveli Driton kuuluu myös Kuhnureiden pelaajistoon.

Shala jatkaa kasvattajaseurassaan ylpeydellä.

– Tottakai fiiliset ovat tosi hyvät ja helpottuneet, että saa jälleen kerran ylpeänä edustaa FC Lahtea ja lahtelaista jalkapalloilua. Kasvattajaseura, jossa olen periaatteessa koko elämäni pelannut, Shala kommentoi.

Tavoitteet ensi kaudelle ovat jo kirkkaana mielessä. Omaan tehosarakkeeseen on tarkoitus saalistaa tehopisteitä ja joukkueena tavoite on parantaa viime kauden viidennettä sijaa.

– Viime kaudella olin joukkueen toiseksi paras tehomies. Tarkoitus olisi joka kausi parantaa. Hyökkäävältä pelaajalta odotetaan tehoja ja tarkoitus on tehdä enemmän tehoja kuin viime kaudella. Joukkueena halutaan parantaa sijoitusta, Shala sanoo.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää seuraikonin jatkosopimusta tärkeänä asiana.

– Meillä seuraikonien hattutempu täydentyi Shalan myötä, kun Rafael ja Mikko Hauhiakin jatkavat. Hienoa, että pitkään seuraa edustaneet pelaajat jatkavat. He ovat iso osa seuraidentiteettiä, Korkeakunnas näkee.

– Drilon on arvoituksellinen ja rohkea pelaaja. Pukukopissa hän pitää hyvää elämää ja on vauhdikas iloinen kaveri. Hyvä pelimies. Ollut monena vuonna kolmen tehokkaimman pelaajan joukossa niin kuin tänäkin vuonna. Meidän tehtävä on saada tasaisuutta otteisiin, millä nousta seuraavalle tasolle. Silloin tehojakin syntyy enemmän. Todella voitontahtoinen ja vihaa häviämistä. Sopii ensi kauden teemaan. Halutaan semmosia pelaajia, jolla on sydäntä pelissä. Sitä Drilon edustaa, ”Toke” kehuu.

Joukkue on kokenut viime kauteen nähden melkoisen nuorennusleikkauksen,

– Nuorta verta on tullut sisälle ja sitä myöden nopeampia jalkojakin. Meiltä kokeneemmilta vaatii enemmän, että pystytään jeesaamaan nuoria hommaan mukaan, Shala tietää.

Pelitavallisesti tämä tietänee muutosta hieman nopeampaan suuntaan.

– Isketään paljon nopeammin vastaan. Uskon, että sopii minulle paremmin. Shala tekee pahaa jälkeä ensi kaudellakin, itseluottamusta puhkuva Shala lupaa.

Shalan sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa kahdeksantoista pelaajasopimusta.