Berat Köse siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja keskikenttämies Berat Köse ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Köse siirtyy FC Lahteen Lahden Reippaasta. Hän on Kösen veljessarjan nuorin, 22-vuotias ja 176-senttinen FC Reippaan ja FC Lahden kasvatti.

Berat Köse on syntynyt intohimoiseen jalkapalloperheeseen ja hän aloitti jalkapallon jo neljävuotiaana. Köse kävi läpi FC Reippaan ja FC Lahden junioriputken ja hän oli voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta FC Lahti A:n riveissä kaudella 2018. Hän kuitenkin kärsi loukkaantumisista ja lopullinen läpimurto viivästyi. Viime kaudella Köse debytoi talvella FC Lahdessa Suomen Cupin karsinnassa ja pelasi huippukauden Kakkosen Lahden Reippaassa. Hän iski 22 ottelussa yhdeksän maalia. Nyt yksi hänen unelmistaan täyttyy FC Lahden sopimuksen myötä.

– Olen pienestä asti kannattanut FC Lahtea ja ollut katsomossa huutamassa, joten tätä kohti on tehty koko ajan töitä. Isäni on innokas Fenerbahçen kannattaja ja veljien kanssa jalkapallo ja potkiminen tuli automaationa. Kausi 2018 oli hyvän ja huonon alku. Loukkaannuin useampaan otteeseen ja se oli henkisesti raskasta. Jatkoin kuitenkin pelaamista ja pelipaikka löytyi onneksi Lahden Reippaasta. Sain siellä kuntoutettua itseni ja viime kausi oli ihan hyvä, Köse virnistää.

Viime kaudella Köse löi itsensä isosti läpi Kakkosessa. Hän sai viime kaudella maalien lisäksi myös muita tehoja. Lahtelaiskasvatti on pallollisesti erittäin taitava. Yhteensä Köse on pelannut 38 ottelua Kakkosessa.

– Vahvuuteni kentällä on ehdottomasti pallollinen peli. Pystyn pitämään palloa pienessä tilassa ja löydän vapaita pelaajia. Näen myös yhdeksi vahvuudekseni maalien teon ja tehot hyökkäyspäässä. Olen siis parannettu versio isoveljistäni, Köse nauraa.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kehuu Köseä. Zeneli pitää Kösen pelirohkeutta ja kykyä tehdä tehoja hyvänä. Zeneli korostaa myös, että Kösellä on itsellään voimakas halu kehittyä pelaajana ja lunastaa maksimaalinen potentiaali.

– Kösellä on hyvä ja ehjä kausi allaan ja hän on osoittanut, että hänellä on kyky luoda paikkoja ja tehdä tehoja. Hän on hyvä pienessä tilassa ja linjojen välissä. Hän on yllätyksellinen pelaaja. Liigatempo vaatii vielä hieman totuttelua, mutta olemme kärsivällisiä hänen kanssaan. Köse haluaa myös itse kehittyä pelaajana ja lunastaa maksimaalisen potentiaalinsa, Zeneli kertoo.

Berat Kösen isoveljet, Ibrahim ja Onuray ovat edustaneet FC Lahtea. Ibrahim edusti FC Lahtea 2010-2012 ja Onuray edusti Lahtea kaudet 2013 ja 2014.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen