Antonio Reguero FC Lahteen

Reguero syntyi Espanjan pääkaupungissa Madridissa ja pelasi paikallisessa Real Madridissa juniorivuotensa. Läpimurtoa edustusjoukkueeseen ei tullut, joten Reguero haki vauhtia uralleen alemmilta sarjatasoilta. Vuonna 2012 hän siirtyi Skotlannin Valioliigaan, jossa espanjalaiskassari pelasi 39 ottelua. Kesällä 2016 hän siirtyi Suomeen ja Rovaniemen Palloseuraan, jossa Reguero kohosi nopeasti Veikkausliigan eliittiin pitäen neljän Rovaniemellä vietetyn kauden aikana maalinsa puhtaana 36 ottelussa. Viime kauden Reguero oli voittamassa mestaruutta HJK:n riveissä pelaten 15 ottelua, joista kahdeksan oli nollapelejä. Yhteensä hän on pelannut 122 Veikkausliigaottelua.

Reguero on sopimuksestaan innoissaan. Hän keskusteli FC Lahden valmennuksen kanssa ja on vakuuttunut Lahden pelitavasta. Lisäksi hän valitsi Lahden, koska hänelle tuli tunne, että seura todella haluaa hänet pelaamaan.

– Olen onnellinen, koska varmistui, että saan jatkaa pelaamista rakastamassani Suomessa. Luulin, että aikani Suomessa oli jo ohi, mutta viime aikoina suomalaisilta seuroilta alkoi tulla yhteydenottoja. Ollakseni rehellinen, Lahti teki paljon töitä saadakseni minut, joten siksi olen innoissani tästä. Toivottavasti se on molemmille osapuolille menestyksekäs. Juttelin myös valmennuksen kanssa ja vakuutuin Lahden pelityylistä. Lahti haluaa pelata sellaista jalkapalloa, jollaisena itse näen jalkapallon, Reguero aloittaa.

Reguero kertoo olevansa intohimoinen jalkapallon suhteen. Siksi hän on innoissaan myös mahdollisuudesta valmentaa juniorimaalivahteja. Regueron mukaan hän voi oppia jalkapallosta myös valmentamalla.

– Rakastan todellakin ammattiani. Rakastan treenaamista ja teen kaiken suurella intohimolla. Intohimo tulee mukanani Lahteen kaiken muun taidon lisäksi. Myös se, että seura tarjoaa minulle mahdollisuuden valmentaa kuulostaa loistavalta. Nuoret saavat mahdollisuuden nähdä edustusjoukkueen pelaajia läheltä ja minä voin samalla oppia paljon uutta. Tämä koko paketti näyttää minusta hyvältä, joten toivon, että seura, kannattajat, pelaajat ja kaikki seuraan liittyvät yhteistyötahot saavat nauttiauudesta kaudesta, joka on tulossa. Toivon myös, että kaikki pysyvät terveinä ja pääsemme nauttimaan normaalista elämästä vuonna 2021, Reguero toivottaa haastattelun päätteeksi.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että Reguero sopii Lahden pelifilosofiaan erinomaisesti. Zeneli pitää Reguerosta myös ihmisenä ja kehuu tämän ammattimaisuutta. Pääkäskijän mukaan Reguero tuo Lahteen paljon muutakin taitojensa lisäksi.

– Meidän maalivahtiosastollemme tuli muutoksia ja meidän tuli saada meidän tyylinen maalivahti, joka sopii meidän pelifilosifiaamme. Maalivahdin pitää soveltua sekä hyökkäys- että puolustuspelaamiseemme. Reguero täyttää ne vaatimukset erinomaisesti. Hänellä on kyky puolustaa isompaa aluetta, johtaa joukkuetta ja ohjata puolustusta. Sen lisäksi hän kykenee pelaamaan jalalla ja on rohkea, mutta analyyttinen. Hän on myös kokenut ja positiivinen ja sosiaalinen ihminen, joten hän tulee tuomaan joukkueen sisälle paljon. Hän on joukkuepelaaja. Näin joulun alla joukkue tulee vahvistumaan ja olen iloinen, että saimme Regueron Lahteen, Zeneli kertoo.

FC Lahdella on koossaan nyt 14 pelaajasopimusta.