placeholder

Amionen maaleilla tasapeliin

FC Lahti teki maalin heti ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä. Toppari Jani Tanska laittoi pitkän pallon laitaan ja Coubronne voitti ilmataistelun. Pallo saatiin pelattua Amionelle, joka tälläsi komealla laukauksella Lahden johtoon 7. minuutilla.

HIFK yritti vyöryttää peliä väkisin Lahden kenttäpäätyyn, mutta kotijoukkue pelasi tiiviisti ja maltilla. Lahti hoiteli omalle rangaistusalueelle tulleet keskityspallot mallikkaasti. Hyökkäyksissä FC Lahti rakensi pari maukasta laukaisupaikkaa ensimmäisen puolen tunnin aikana.

Vieraat tulivat tasoihin 50. minuutilla. HIFK:n Joel Mattsson purjehti ohi lahtelaispuolustuksen ja sijoitti pallon alakulmaan.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä tasoituksen jälkeen. Tunnin pelin jälkeen alkoi taas tapahtua. Ensin HIFK meni johtoon vaihtomies Sharzan maalilla. Vain pari minuuttia tästä ja Amione huudatti kotiyleisöä tasoittamalla 2-2:een 72. minuutilla. Meksikolaishyökkääjä sijoitti pallon upeasti tolpan kautta takakulmaan.

Kamppailun lopussa kumpikaan ei enää ollut lähellä voittomaalia. Tasapeli oli lopulta oikeutettu tulos. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä otti tasapelin tyynesti vastaan.

-Hyvä joukkue oli vastassa. Ihan eri jengi pelaajistoltaan kuin mitä kesällä nähtiin. Jouduttiin venymään tulokseen eteen tänään. Takaiskuissa puolustettiin löysästi ja maalit tulivat juuri sellaisista tilanteista, missä HIFK on vaarallisimmillaan. Sitten toisaalta erittäin hienoa venymistä ja Amionelta kaksi hienoa maalia. Se on hyvä, että meidän hyökkääjät saavat onnistumisia, Ristilä tiivisti.

FC Lahti

Rakovksy

Coubronne – Hauhia – Tanska – Penninkangas

Josu – Lepistu – Virta (Jäntti 90+1′) – Klinga (Zeqiri 62′) – Assehnoun (Lagerblom 83′)

Amione

Maalit

Amione 7′, 72′

Varoitukset

Virta 84′, Lagerblom 90+3