placeholder

Aleksi Paananen jatkaa Lahdessa

Siilinjärvellä syntynyt ja Kuopion Palloseurassa jalkapallo-oppinsa saanut Paananen on ehtinyt edustaa Kuhnureita kahden vuoden ajan. Mies on viihtynyt mastokaupungissa erinomaisesti ja jatkaa seurassa hyvillä fiiliksillä.

– Nämä kaksi vuotta ovat olleet hyvää aikaa uralleni. Olen tykännyt tosi paljon olla Lahdessa, Paananen kiittelee.

Paanaselle olisi varmasti ollut ottajia muualtakin kahden varsin hyvän kauden ajan. Paananen halusi kuitenkin jatkaa Lahdessa ja olla viemässä seuraa kohti menestystä.

– Lahti tarjosi hyvää diiliä ja olen kaikin puolin kokenut viihtyväni seurassa tosi hyvin. Viime kaudella se nuorennusleikkaus mikä tehtiin, niin homma lähti vasta kauden aikana kunnolla käyntiin. Tuntui, että projekti jäi vähän kesken. Lähdetään jatkamaan siitä ja ulosmittaamaan potentiaalia ulos joukkueesta ensi kaudella, Paananen sanoo.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottaa avainpelaajansa jatkon avosylin vastaan.

– Tosi iso hieno asia meille! ”Diego” on kahtena vuotena kehittynyt valtavasti. Hän pystyy koko ajan ottamaan isompaa ja isompaa roolia. Ensi vuonna hän on viimeistäänkin johtava pelaaja tässä sarjassa. Selkeätä kasvamista on tapahtunut pelaajana ja ihmisenä. Hän kantaa todella isoa roolia pukukopissa kuin kentälläkin. Hienoa, että yhteistyö jatkuu, ”Toke” iloitsee.

Korkeakunnas näkee Paanasen kehityskohteet hyökkäyspelaamisessa. Tehosarakkeeseen pitää saada jatkossa lisää merkintöjä.

– Pitää olla vielä rohkeampi ja aktiivisempi eteenpäin, että rupeaa näkymään syöttötilastoissa ja jokunen maalikaan ei haittaisi. Hän on niin pallovarma, mutta mitä lähempänä pystyisi vastustajan maalia tekemään näitä asioita, niin sitä parempi, Korkeakunnas näkee.

– Kaksinkamppailussa hän on mennyt huikeasti eteenpäin ja syöttövalikoima rupeaa olemaan aika kovaa tasoa, Korkeakunnas jatkaa.

Päättyneellä kaudella Lahti jäi sarjassa kahdeksanneksi. Tuota sijoitusta Lahti lähtee luonnollisesti kohentamaan ensi kaudella. Paananen uskoo, että nuori joukkue oli vielä viime kaudella liian kokematon menestyäkseen. Ensi kaudella tilanne voi olla jo toinen.

– Lähdetään menestymään liigassa, se nyt on ihan selvä, Paananen aloittaa.

– Viime vuonna meidän joukkue ei ollut vielä ehkä niin kypsä liigaan. Ensi kaudella nuoret ovat vuoden viisaampia. Iso osa jatkaa, joten melko sama joukkue, mitä viime vuonna. Ollaan opittu tuntemaan paremmin toisemme. Yritetään nostaa omaa tasoa ja kääntää se menestykseksi tulevina vuosina, Paananen jatkaa.

Lahden joukkueen rakennus on alkanut hyvin. Paanasen lisäksi Lahti teki aiemmin tärkeän kiinnityksen, kun luottotoppari Pyry Kärkkäinen allekirjoitti jatkosopimuksen. Uusiakin pelaajia joukkueen riveihin on liittynyt Pavel Nazimovin ja paluumuuttaja Loorents Hertsin muodossa.

Paananen on sivusilmällä tarkkaillut ensi kauden joukkueen hahmottumista.

– En ole liikaa omaa huomiota kiinnittänyt, olen keskittynyt lomailemaan. Totta kai seurailee ketä sinne tulee. Pyry ja ”Lote” ovat tuttuja muutenkin, mutta odotan mielenkiinnolla, että minkälainen venäläinen on, kun pääsee tositoimiin. Yhden viikon hän treenasi jo mukanamme, mutta paremman kuvan saa pelissä, Paananen kertoo.

– Meillä keskiakselilla (Mikko) Kuningas ja Paananen eivät pelkästään riitä, eikä (Paavo) Voutilainen ja Kärkkäinen keskellä topparina. Neuvotteluja on käynnissä ja keskiakselia kaiken kaikkiaan pyritään vahvistamaan, sanoo puolestaan Korkeakunnas.

Paanasen pelikuviot ovat tuoreen jatkosopimuksen myötä selvät kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Pelikenttien ulkopuolella tulevaisuuden kuviot ovat selvillä pidemmäksi aikaa.

– Puolentoista viikon päästä menen naimisiin. Tällä hetkellä on hääsuunnitteluja. Aika pitkälti loma mennyt siinä, on saanut sitä sun tätä tehdä, Paananen naurahtaa kertoessaan ilouutisista.