placeholder

Ääritalo: ”Ihan hyvin meni”

FC Lahti kaatoi sunnuntaina KuPSin kotikentällään lukemin 1-0. Matheus Alves vastasi Kuhnureiden maalista, mutta ottelun hahmo oli Mika Ääritalo. Ääritalo joutui pelaamaan koko toisen puoliajan oikeana laitapuolustajana Jussi Länsitalon loukkaantumisen takia.

Ääritalo hoiti leiviskänsä erinomaisesti, vaikka kyseisestä pelipaikasta ei ”Ärtsillä” aiempaa kokemusta ollut.

– En ole oikeana laitapuolustajana aiemmin vetänyt. Vasempana olen pari peliä pelannut kymmenen vuotta sitten. Kai se ihan hyvin meni. Nolla pysyi omissa, joten ei parane valittaa, Ääritalo sanoo vaatimattomasti.

– Tässä on reilut pari sataa peliä ehtinyt vetämään niin on nähnyt vähän, miten mitäkin roolia hoidetaan. Koitin hoitaa oman tontin ja purkaa pallot selkeästi kauas, ettei tule pallonmenetyksiä, Ääritalo jatkaa.

Ääritalo toivoo kuitenkin, ettei hänen jatkossa tarvitse enää laitapuolustajana pelata.

– Toivotaan, että ei tarvitse enää oikeana laitapakkina pelata. Luulen, että meillä on sille pelipaikalle parempiakin jätkiä. Tähän olisi hyvä lopettaa tämä oma puolustajaura, Ääritalo heittää.

Lahti hallitsi pelin ensimmäistä puolta tuntista ja teki johtomaalin. Sen jälkeen KuPS pääsi peliin mukaan.

-Samanlainen peli kuin Vaasassa. Hallittiin puoli tuntia, tehtiin maali ja lopetettiin pelaaminen. Nyt saatiin se joukkueen tiiveys paljon paremmaksi, Ääritalo kertoo.

Ääritalon oma kausi ei ole kulkenut odotetulla tavalla, mutta viime peleissä mies on ollut kuin uudestisyntynyt.

– Kausi on ollut vähän huono itseltä. Nyt olen pari peliä pelannut vähän paremmin ja suunta on ollut oikea, Ääritalo miettii.

– Aika paljon itseluottamuksesta se on ollut kiinni. Nyt on uskaltanut taas yrittää. Sitten kun hommat onnistuu, siitä se kertaantuu ja pystyy hoitamaan tuon oikean pakin tontinkin, Ääritalo hymähtää.

Kulunut härkäviikko tuntui pelaajien jäsenissä ja pelin lopussa kysyttiinkin luonnetta.

– Raskas kenttä ja kolmas peli viikkoon pitkine matkustamisineen. Siinä piti joka jätkän kaivaa sitä energiaa, Ääritalo tunnustaa.

Veikkausliigajoukkueet suuntaavat nyt maaottelutauolle. Ajoitus on mitä mainion.

– Ei se paljon parempaan saumaan voisi tulla. Meillä on aika paljon loukkaantuneita ja toivottavasti saadaan sieltä apuja seuraavaan peliin, Ääritalo päättää.