placeholder

​Voutilainen: ”Voitto tuodaan kotiin”

FC Lahden nuoriin lupauksiin kuuluva Paavo Voutilainen oli pari viikkoa sitten Suomen U-17 maajoukkueen mukana Minskissä pelatussa turnauksessa. Suomi sijoittui turnauksessa lopulta viidenneksi. Voutilainen pelasi kaksi peliä kokonaan ja kahdessa pelissä hän kellotti vyölleen puoli ottelua.

Matka sujui niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin hyvin.

– Reissu meni ihan hyvin. Joukkueena ensimmäisessä pelissä oli vähän hankaluuksia. Ei oltu pelattu vähään aikaan yhdessä. Peli peliltä saatiin peliämme paremmaksi. Ihan hieno turnaus joukkueelta. Pari hienoa päänahkaa otettiin mukaan, Voutilainen kertoo.

– Itsellä meni ihan hyvin. Valmentajalta tuli sellaiselta palautetta, että asioita on mennyt paremmaksi. Pallollinen pelaaminen on mennyt paljon paremmaksi, Voutilainen jatkaa.

Viime tiistaina 16-vuotias toppari joutui kovaan paikkaan, kun päävalmentaja Toni Korkeakunnas nimesi hänet avauskokoonpanoon Liigacupin vieraspelissä PK-35 vastaan.

– Se oli hyvä kokemus. Olen odottanut, että pääsen pelaamaan Lahden kanssa. Porin turnaus jäi välistä Minskin reissuun takia. Paljon kehitettäviä asioita, että oikeasti pärjää tällä tasolla. Ensimmäiseksi peliksi ihan hyvin meni, Voutilainen miettii.

Kehitettävää löytyy edelleen pallollisessa pelaamisessa.

– Ainakin ylöspäin pelaaminen ja yleinen pelirohkeus, että uskaltaa tehdä pallon kanssa asioita. Rohkeus kasvaa varmaan myös sitä mukaan, mitä enemmän pääsee pelaamaan, Voutilainen uskoo.

Perjantaina Lahti kohtaa vieraskentällä HJK:n. Viime kaudella pronssille jäänyt helsinkiläisjoukkue on paha vastus, mutta Voutilainen ei lähde kentälle kumartelemaan.

– Uskon, että tasainen peli tulee olemaan. Viime kaudella oli tasaisia vääntöjä HJK:ta vastaan. HJK marssittaa kentälle varmasti kovan nipun, mutta niin tehdään mekin. Uskon, että voitto tuodaan kotiin, Voutilainen paaluttaa.

Voutilainen aikoo tehdä harjoituksissa ja peleissä kaikkensa vakuuttaakseen valmennusjohdon kyvyistään.

– Toivon, että pystyn talven aikana näyttämään valmentajalla kuinka hyvin pystyn tällä tasolla pelaamaan. Valmentaja sitten tekee päätökset riittääkö taso, Voutilainen sanoo.

Peliaikaa nuorukaiselle on tiedossa ainakin kakkosdivisioonassa pelaavan Lahti Akatemian paidassa. Mikään suuri pettymys se ei olisi, jos kausi menisi Akatemian puolustuslinjaa tilkiten.

– Ei valtava katastrofi. Pikemminkin tällä kaudella tavoite on saada jalkaa liigajoukkueen oven väliin, Voutilainen päättää.