placeholder

​Venäläispuolustaja Artjom Vjatkin lainasopimuksella FC Lahteen

Vjatkin on Lokomotiv Moskovan kasvatti, joka on pelannut Pietarin Zenitissä vuodesta 2015 lähtien. Zenitissä Vjatkin on saanut vastuuta seuran kakkosjoukkueessa, joka pelaa Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Viime vuoden syyskauden ajan hän pelasi lainalla kroatialaisseurassa NK Novigardissa.

Kovaotteisella Vjatkinilla on vyöllään myös yksi maaottelu Venäjän alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Lahteen hän saapui testattavaksi tammikuun alussa. Viikon aikana hän onnistui otteillaan vakuuttamaan valmennuksen sopimuksen arvoisesti.

Ensi kautta europeleineen Vjatkin katsookin jo malttamattomana. FC Lahden toinen venäläispelaaja Pavel Osipov on ollut apuna kertomassa, millaisen seuraan ja kaupunkiin hän on muuttamassa.

– Olen todella iloinen sopimuksesta. Tämä on minulle merkittävä askel urallani ja tulen tekemään kaikkeni joukkueen ja seuran eteen, Vjatkin kertoo tuoreeltaan.

– Ei ole sattumaa, että FC Lahti pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigaa. Uskon, että pystymme taistelemaan samoista sijoista uudelleen, hän jatkaa.

Viikon mittaisen testiviikon aikana tuli selväksi, että FC Lahti saa fyysisesti pelaavan puolustajan, joka ei välttele kaksinkamppailuita. Mies itse tuo esiin myös pelilliset ansionsa.

– Olen mielestäni hyvä avaamaan peliä ja syöttövalikoimani on laaja. Taktisesti olen fiksu ja vahva kaksinkamppailuissa. Tietysti minulla on vielä varaa kehittyä. Aina on varaa kehittyä, Vjatkin muistuttaa.

Artjom Vjatkin on näin edustuskelpoinen tulevana lauantaina, kun FC Lahti saa Suomen Cupissa vastaansa FC Hakan.