placeholder

​Veikkausiigan 2016 Respect-palkinto Anitta Hukalle

Vuosikaudet FC Lahden ottelutapahtumia järjestämässä mukana ollut Anitta Hukka saa FC Lahden 20-vuotisjuhlaottelussa PK-35 Vantaata vastaan Veikkausliigan Respect-palkinnon.

Kunnianosoitus sai Hukan ilahtumaan, vaikka se tulikin hieman puskista.

– Hienolta tuntuu tietenkin! Aika yllättynyt olin, kun siivouksen lomassa (Tomi) Honkanen soitti. Ajattelin, että miksi minä, Hukka tunnelmoi.

Hukka on toiminut Reippaan naisten puheenjohtajana vuodesta 2004. Reippaan naiset vastasivat FC Lahden kotipeleissä aluksi muun muassa roskien keräämisestä, mutta jo reilut kymmenen vuotta heidän vastuualueisiin on kuulunut lipunmyynti.

– Olen ollut kaikkiaan 16 vuotta toiminnassa. Ensin kerättiin roskia. 12 vuotta sitten aloitettiin lipunmyynti. Aina vuosi kerrallaan on menty eteenpäin, Hukka kertoo.

Reippaan naisten toiminta ei rajoitu pelkästään FC Lahden kotipelien yhteyteen. Reippaan naiset ovat tarpeen mukaan esimerkiksi auttelemassa Lahti Soccerin keskusvarastossa tai palloilukauden päättäjäisissä tarjoamassa pojille mehua ja pullaa. Toiminnalla kerätyillä varoilla autetaan vähävaraisia junioreita.

Hukan perheen miespuoliset jäsenet, Raimo ja Antti, ovat selvä syy, miksi hän alun perin toimintaan päätyi mukaan. Poika Antti pelasi FC Lahden mukana pari kautta ja mies Raimo edusti Suomea aikanaan maajoukkuetasolla asti.

– Sehän ollut se syy. Lapsi liittyi Reippaaseen, niin silloin liityin Reippaan toimintaan, Hukka sanoo.

Poikansa otteita Kuhnureissa Anitta ei oikein ehtinyt seurata luonnollisista syistä johtuen.

– Ei tullut seurattua, kun aina istuin lippukopissa, Hukka heittää.

Silloin kun seuralla kulkee viheriöllä hyvin, on lippukopissakin mukavampi olla.

– Joukkue kun pelaa hyvin ja menestyy sarjassa, niin katsojamäärät ja tunnelma lisääntyy. Olihan ne hienoja vuosia, kun saatiin pronssia ja pelattiin europelejä, Hukka tietää.

Mikä saa Hukan palaamaan iloisella asenteella kausi kauden jälkeen lippuluukulle palvelemaan lahtelaista jalkapallokansaa?

– Siellä puuhailleista ihmisistä on tullut ystäviä. Tämä on mukava harrastus siinä missä jollain muulla on joku muu harrastus, Hukka tiivistää.