placeholder

​Teemu Penninkangas siirtyy FC Lahteen

Penninkangas on pelannut suurimman osan urastaan SJK:ssa ja Seinäjoella hän on päässyt nostamaan ilmaan niin Veikkausliigan, Suomen Cupin kuin Liigacupinkin mestaruuspyttyä. Seinäjoelta Penninkangas siirtyi kaudeksi 2017 Ilvekseen, josta matka jatkui viime kaudeksi Interiin.

Lahteen Penninkangas siirtyy intoa täynnä.

– Minulla on oikein hyvät fiilikset! Tässä on jo aika pitkä aika viime kauden loppumisesta. Tähän asti olen ollut ilman sopimusta ja nyt tuntuu tosi hyvältä, että pääsee taas kunnolla hommiin joukkueen kanssa. Todella innoissani odotan tulevaa ja Lahdesta olen saanut kaikin puolin hyvät fiilikset, Penninkangas kommentoi.

Peräti 194 senttimetriä pitkä oleva Penninkangas ei nöyristele
turhia, kun puhutaan ensi kauden tavoitteista.

– Europaikka on se selkeä tavoite, mitä lähdetään hakemaan. Henkilökohtaisesti en ole jäänyt Veikkausliiga-urallani kertaakaan ilman europaikkaa enkä aio jäädä nytkään. Olen seurannut, keitä pelaajia joukkueeseen on tullut, niin sen suhteen vaikuttaa hyvältä.

Joukkueen päävalmentaja Sami Ristilä on luonnollisesti hyvillään saatuaan miehistöönsä vankalla liigakokemuksella varustetun pelaajan.

– Hän on viimeinen palanen meidän puolustuslinjaa ja on erittäin hyvä kiinnitys meille. Hän on fyysisesti erittäin vahva puolustaja, hyvä nousemaan tukemaan hyökkäyksiä ja vasenjalkaisena pelaajana luo meille lisävaihtoehtoja pelinavaukseen. Meillä on nyt jämäkän ja ryhdikkään näköinen puolustuslinja, Ristilä iloitsee.

Penninkangas on pelannut paljon vasempana laitapuolustajana, mutta hänet on nähty myös topparin tontilla. Itseään hän kuvailee peräänantamattomaksi pelaajatyypiksi, joka ei anna kentällä tuumaakaan periksi.

– Annan jokaisessa matsissa kaikkeni. Olen fyysinen ja vahva kaveri. Olen monipuolinen pystyen pelaamaan laitapakkina ja topparina. Haluan olla vaikuttamassa myös hyökkäyspelaamiseen, jos laitapakkina pelaan. Silloin teen kovasti töitä ylös ja alas.

FC Lahden pelit Suomen Cupissa alkavat tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu Honkaa vastaan alkaa kello 14.00 Esport Arenalla. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu+ palvelusta.

Kausikortit 15.2.2019 saakka alkaen 79 € -> https://www.seamchip.fi/fclahti