placeholder

​Suomen Cup uudistuu

FC Lahti saa lohkoonsa FC Hongan, HJK:n, HIFK:n, FC Interin ja IFK Mariehamnin. Lahti aloittaa Cupin vieraissa FC Honkaa vastaan lauantaina 26.1.2019 kello 13.00 Esport Arenalla. Kotiotteluihin Lahti saa vieraaksi HIFK:n ja HJK:n. Molemmat kotiottelut joudutaan pelaamaan suljettuna yleisöltä johtuen Mukkulan kuplan olosuhteista. Lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle, joka pelataan 16.-17.3.2019.

Ottelut HJK:a ja HIFK:a vastaan luokitellaan korkean riskin otteluiksi. Viranomaiset määräävät korkean riskin otteluihin isot ja kattavat turvajärjestelyt. Tämän lisäksi Mukkulan kuplahallin infra ei valitettavasti sovellu isojen otteluiden pelipaikaksi, sillä se on alustavasti rakennettu harjoitushalliksi. Hallissa ei ole muun muassa kunnon turva-aluetta kentän ja katsomon välillä, eikä siellä ole erillisiä sisäänkäyntejä molempien joukkueiden kannattajille. Lisäksi edellisten kausien valitettavat välikohtaukset nostavat turvamääräyksiä ja -vaatimuksia kyseisten joukkueiden tullessa Lahteen.

FC Lahti oli aktiivisesti Palloliittoon yhteydessä ja pyysi kyseisiä otteluita vieraspeleiksi, mutta harmittavasti arpa osui molempien otteluiden osalta Mukkulaan. Selvittelyjen jälkeen FC Lahti joutui valitettavasti päätymään kyseiseen järjestelyyn ja ottelut tullaan pelaamaan suljetulle hallille.

FC Lahden kaikki Suomen Cupin karsintaottelut näkyvät Ruutu+ -palvelusta. FC Lahti pyrkii järjestämään kotiotteluihin kisastudion, jotta kaikki halukkaat näkevät ottelun.

Katso koko Suomen Cupin ohjelma tästä → https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/miesten-suomen-cupin-2019-karsintalohkojen-ohjelma-selvilla