placeholder

​SEO Otteluennakko: TPS – FC Lahti 15.6.2018

FC Lahti kohtasi tiistaina Kisapuistossa FC Hongan. Lahti siirtyi varhain johtoon Pavel Osipovin komealla kaukolaukauksella. Honka hallitsi ensimmäistä jaksoa. Youness Rahimi pääsi kahdesti ampumaan hyvästä paikasta, mutta molemmat laukaukset painuivat reilusti yli ja ohi. Puolen tunnin kohdilla Loorents Hertsi pelasi Hassan Sesaylle paikan, mutta sierraleonelaisen laukaus karkasi kauas maalista.

Toisen jakson alussa Honka tasoitti ottelun kulmapotkusta. Konsta Rasimus nousi korkeimmalle ja pallo lipui ohi Aleksandr Vasjutinin paitsiolta haiskahtaneen tilanteen päätteeksi. Lahti puolestaan hallitsi toista jaksoa. Etenkin rikoistilanteista Lahti kykeni luomaan paikkoja. Kalle Taimi jatkoi Teemu Jäntin antaman kulman Hertsille, joka puski pallon tolppaan. Tunnin kohdalla Jäntti ampui itse tulisesti ja Davor Taleski torjui pallon vaivoin kulmaksi. Hongan paras paikka siunaantui vartti ennen loppua, kun Borjas Martinin laukaus osui Vasjutinin käsien kautta pystytolppaan. Lahti painoi lopussa raivokkaasti, mutta lisämaaleja ei Kisapuistossa nähty.

Neljäntenä liigassa oleva FC Lahti lähtee Turkuun lähes ehjällä miehistöllä. Sivussa ovat vain Stênio, Timi Voutilainen ja Igor Jovanović. Lahti on päästänyt liigassa RoPS:n jälkeen vähiten maaleja ja hävinnyt vain yhden ottelun.

Kotijoukkue Turun Palloseura romahti tiistaina Seinäjoella SJK:n käsittelyssä. TPS aloitti ottelun hyvin, mutta Johannes Laaksonen niittasi ensimmäisen jakson puolivälissä seinäjokiset 1-0-johtoon. SJK tuplasi johtonsa ensimmäisen jakson lopussa Emile Paul Tendengin osumalla. Turkulaisilla oli ensimmäisellä jaksolla omat paikkansa, mutta SJK-vahti Mihkel Aksalu venyi huipputorjuntoihin ja maalipuut olivat SJK:n puolella.

Toisella jaksolla SJK lisäsi johtoaan, kun Aristote Mboma viimeisteli 3-0-maalin terävän vastaiskun jälkeen. Emile Paul Tendeng puski loppulukemiksi 4-0. Myös toisella jaksolla TPS loi useita vaarallisia maalipaikkoja, mutta maalipuut ja Aksalu estivät turkulaisten maalit. Palloseura onkin pelannut maalipaikoistaan huolimatta kuukauden ilman maalia ja sarjasijoitus onkin painunut sarjan viimeiseksi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei kuitenkaan lähde aliarvioimaan vastustajaa. TPS on pelannut kaksi viimeisintä kotiotteluaan tasan ja turkulaiset ovat puolustaneet hyvin. Korkeakunnaksen mukaan FC Lahti haluaa aloittaa Turussa voittoputken.

– TPS on pelannut hyviä pelejä, vaikka he eivät ole saaneet tulosta. Heidän pelinsä ovat pelillisesti olleet tasaisia. He ovat pelanneet kaksi viimeisintä kotiotteluaan tasan. Meidän pitää saada avattua TPS:n puolustus ja oltava aktiivisempia ja terävämpiä boksin läheisyydessä ja sisällä. Olemme kiinnittäneet huomiota pieniin asioihin, sillä pelin rakenne on ollut hyvä. Vastustajalle emme ole juurikaan paikkoja antanut. Nopeat pienet ratkaisut, päättäväisyys ja henkilökohtaiset yksilösuoritukset kääntävät pelin meille. Haluamme palata voittojen tielle. Viimeksi TPS teki ottelun meille vaikeaksi, mutta olemme varautuneet kaikkeen, Korkeakunnas ennakoi.

FC Lahti ja TPS kohtasivat liigan avauskierroksella lumisessa Kisapuistossa. Lahti siirtyi 3-0-johtoon Artjom Dmitrijev, Igor Jovanovićin ja Henri Anierin maaleilla. TPS iski kuitenkin kahdesti lisäajalla. Ensin pallo kimposi Artjom Vjatkinista omaan maaliin ja 3-2-lukemat tykitti Onni Valakari. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 40 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä näistä otteluista 16 ja TPS 18. Myös maalit ovat lähes tasan. Lahtelaiset ovat osuneet 56 kertaa turkulaisten 60 osumaa vastaan. Perjantaina on mahdollisuus tasoittaa tilannetta entisestään.

Kaikki FC Lahden vieraspelit näkyvät Iloisessa Kulkijassa.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

TPS – FC Lahti 15.6.2018 kello 20.30 Veritas Stadion!