placeholder

​SEO Otteluennakko: KuPS – FC Lahti 29.4.2018

FC Lahti kärsi kauden avaustappionsa keskiviikkona Rovaniemellä. Lahti oli liikkeellä hieman rampana, sillä hyökkääjistä sivussa olivat Henri Anierin lisäksi Stênio ja Fareed Sadat. RoPS oli parempi lukemin 2-0. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja hätyytteli Damjan Siskovskin maalia heti ensimmäisillä minuuteilla. Lopulta reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Aapo Heikkilä ampui tulisesti ja Siskovski torjui vaivoin. Pallo kuitenkin pomppi Agnaldo Moraes juniorille, joka tälläsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen Lahti sai otetta pelistä ja piikissä pelannut Santeri Hostikka saikin maukkaan paikan tasoitusmaaliin, mutta Antonio Reguero venyi ja piti RoPS-maalin koskemattomana. Palloseura puolestaan iski terävästi vastaan ja vain Siskovskin torjunnat pitivät Lahden mukana pelissä.

Toinen jakso oli vielä selvemmin Lahden painostusta. Lahti viljeli pitkälti keskityksiä RoPS-topparien päähän. Vaihdosta tulleet Irfan Sadik, Teemu Jäntti ja Tomi Kult toivat virtaa ja Lahti saikin luotua muutaman hyvän hässäkän, mutta maaliin asti pallo ei mennyt. Ottelun lisäajalla Lassi Lappalainen pääsi yksin läpiajoon ja nosti Siskovskin yli loppulukemiksi 2-0.

Lahti saa KuPS-otteluun mukaan pelikieltonsa kärsineen Henri Anierin. Sivussa ovat yhä maalivahdit Joona Tiainen ja Santeri Pakkanen, laitapelaaja Nuutti Laaksonen ja kärki Stênio. Lisäksi RoPS-ottelussa loukkaantuneet Loorents Hertsi ja Pavel Osipov jäävät Lahteen. Timi Voutilainen ei myöskään ole valmennusjohdon käytettävissä tänä viikonloppuna, sillä hän on lainalla PK Keski-Uusimaassa. Fareed Sadat ja Xhevdet Gela palaavat loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon.

KuPS aloitti kautensa vaisusti, mutta savolaiset saivat lopulta pelinsä lentoon. Ensin Helsingissä kaatui HJK ja viikkokierroksella Maarianhaminassa KuPS oli vahvempi lukemin 4-1. IFK siirtyi ensimmäisen jakson puolivälissä johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Amos Ekhalie ampui pallon verkkoon lähietäisyydeltä.

KuPS kuitenkin tasoitti ensimmäisen jakson lopussa, kun Abdalla El Said ja Luis Carlos Murillo pelasivat pallon Petteri Pennaselle, joka ampui rangaistusalueen sisältä pallon tyhjään maaliin. Toinen jakso oli Pennasen. Heti alkuun El Said syötti Pennasen maalintekoon ja tunnin kohdalla KuPS nautiskeli IFK-puolustuksen kustannuksella, kunnes Pennanen ampui pallon kolmatta kertaa verkkoon. Loppulukemat Pennanen niittasi viimeisillä minuuteilla komealla yläkulmapommillaan.

Viime kaudella hopeaa napannut KuPS on vahvistunut entisestään tälle kaudelle. Liigan parhaisiin maalivahteihin lukeutuva Otso Virtanenon jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Puolustus puolestaan vahvistui muun muassa Henri Toivomäellä, Lum Rexhepillä ja Luis Carlos Murillolla. Keskikentällä peliä pyörittää Egyptin maajoukkuemies Abdalla El Said.

Kuopion Palloseurasta on viime vuosina tullut Lahdelle vaikea vastus. Lahden edellinen voitto Palloseurasta on vuodelta 2015. Toisaalta kaikissa virallisissa otteluissa Lahti on edelleen vahvasti edellä. Virallisia otteluita on pelattu 45 ja Lahti on vienyt niistä nimiinsä 23 ja kuopiolaiset vain 11. Maaleja mastokaupungin pojat ovat iskeneet savolaisten verkkoon jo 70, kun taas KuPS on osunut keskinäisissä 44 kertaa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa revanssia Lapin reissusta. Hän myönsi, että peli-ilme ja peli Rovaniemellä oli toisella jaksolla hyvää, mutta Lahti ei päässyt testaamaan kunnolla RoPS:n maalivahtia. Korkeakunnaksen mukaan mustapaidat ovat valmistautuneet KuPS:n kohtaamiseen hyvin.

– Saamme Kuopioon hyvän miehistön jalkeille, vaikka ruuhkassa putoaakin pelaajia. Toisaalta samalla tuvilta tulee myös apuja. Haluamme revanssin Lapin reissusta. Toisella jaksolla paransimme siellä peliä, mutta meidän pitää olla vielä terävämpiä. Rovaniemellä pelissä oli myös paljon hyvää. KuPS ei halua olla kotonaan yhtä passiivinen kuin RoPS ja he ovat suoraviivaistaneet peliään alkukaudesta. Olemme kuitenkin valmistautuneet myös alkukauden KuPS:an, Korkeakunnas paljastaa.

Palaako FC Lahti voittokantaan vai jääkö kotiintuomisiksi vain kalakukot?

Kaikki FC Lahden vieraspelit näkyvät Iloisessa Kulkijassa ja Sporttiravintola Seipäässä.
Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

KuPS – FC Lahti 29.4.2018 kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla!