placeholder

​SEO Otteluennakko: FC Viikingit – FC Lahti

FC Lahti avasi viime lauantaina Suomen Cupin voitolla FC Hakasta. Xhevdet Gela vei Lahden johtoon heti alussa komealla maalillaan ja Pavel Osipov tuplasi johdon vielä ensimmäisellä jaksolla. Haka onnistui kaventamaan, mutta kolme pistettä jäivät kuitenkin Lahteen. Kuhnureiden talvikausi on sujunut hyvin ja joukkue nappasi tammikuussa ainoastaan voittoja. Keskiviikkona kaatui harjoitusottelussa liigajoukkue FC Honka komeasti 4-1. Fareed Sadat iski kaksi maalia, Teemu Jäntti ja Eemeli Virta tekivät yhdet mieheen.

Kokoonpanosta ovat poissa huomenna A-junioreiden mukana olevat Eemeli Virta, Joona Tiainen ja Tomi Kult. Irfan Sadik puolestaan toipuu Honkaa vastaan koetusta taklauksesta ja Artjom Vjatkinilta uupuu vielä pelilupa. Brassihyökkääjä Stênio on puolestaan pelikelpoinen.

Kotijoukkue FC Viikingit oli viime kaudella Kakkosen lohkossaan ensimmäinen, mutta nousu tyssäsi karsinnassa Klubi 04:sta vastaan. Idän punaiset ovat pelanneet talven lupauksia herättävästi, vaikka ensimmäinen Suomen Cupin ottelu Ilvestä vastaan päättyikin tamperelaisten 3-0-voittoon. Viikingit oli ottelussa hyvin mukana ja lukemat repesivät vasta lopussa. Päävalmentaja Alexander Baranovilla on käytössään nuori ja nälkäinen ryhmä, jonka kirkkaimpia tähtiä ovat Teemu Honkaniemi, Simon Thurling ja Joel Paatelainen. Lisäksi kokenut maalivahti Denys Pervov onnistui Ilvestä vastaan erinomaisesti.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa joukkueeltaan ehjää suoritusta Viikinkejä vastaan. Hän kohtaa vanhan joukkueensa ja tietää, ettei pelistä ole tulossa helppoa. Korkeakunnas kehuu vastustajaa erittäin kovaksi Kakkosen seuraksi.

– Tunnen kollegani hyvin. Aleksander Baranov on aina saanut joukkueensa hyvään kuntoon. He ovat olleet tällä kaudella jo erittäin yhtenäisiä ja heillä on selkeä pelillinen identiteetti. Meidän tulee olla pallon kanssa aktiivisia ja nopeita. Tarkoituksena olisi saada mahdollisimman vähillä kosketuksilla mahdollisimman paljon aikaiseksi. Viikingit on erittäin hyvä joukkue ja meille ei ole tulossa helppoa peliä, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti ja FC Viikingit kohtasivat edellisen kerran talvella 2014 harjoitusottelussa, jonka Lahti vei nimiinsä puhtaasti 4-0. Maaleista vastasivat tuolloin Drilon Shala ja Jani Tanska. Lisäksi Rafael osui kahdesti.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet kuudesti. Lahti on vienyt nimiinsä kolme ottelua ja Viikingit yhden. Kertaalleen pisteet on tasattu. Suomen Cupissa joukkueet ovat kohdanneet kerran, vuonna 2009, jolloin Lahti jatkoi matkaa seuraavalle kierrokselle Jonne Kemppisen kahdella maalilla.

FC Viikingit – FC Lahti pelataan 3.2.2018 kello 15.00 Talin jalkapallohallissa! Ottelun voit seurata suorana ISTV:stä ja Ruutu+ -palvelusta.