placeholder

​SEO Otteluennakko: FC Lahti – VPS 31.8.2018

FC Lahti kohtasi lauantaina Tapiolassa FC Hongan. Ottelun alku oli kotijoukkueen lievää hallintaa, mutta huippupaikoille Honka ei päässyt. Lahden yritykset puolestaan kilpistyivät joko huonoihin syöttöihin tai liukastumisiin. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Honka rokotti. Robert Ivanov nousi korkeimmalle kulmapotkussa ja puski pallon ohi Oskari Forsmanin.

Maalin jälkeen Honka jatkoi vyörytystä, eikä Lahti saanut peliään rullaamaan. Lahden paras paikka tuli Artjom Dmitrijeville, jonka pusku ruuhkasta jäi voimattomaksi. Toisessa päässä puolestaan Oskari Forsman sai venyä todenteolla. Konsta Rasimus pääsi puskemaan kulmasta, mutta Forsman venyi. Josimar Lima liukasteli alimpana pelaajana ja Lucas Kaufmann ja Macoumba Kandji karkasivat kahdestaan läpiajoon, mutta Forsman pelasti. Ja vain minuutti myöhemmin Kandji oli jälleen nokikkain Forsmanin kanssa, mutta lahtelaiskassari nollasi senegalilaisen jälleen.

Toisella jaksolla pelin kuva ei muuttunut. Honka loi puolittaisia paikkoja lähes liukuhihnalta, mutta Lahden puolustus kesti. Tunnin kohdalla, kesken Hongan painostuksen Santri Hostikka täräytti tulisen vedon yläputkeen.

Toisessa päässä puolestaan Demba Savage käytti lahtelaispuolustuksen koomailuja hyväkseen ja rakensi paikan Jonas Leväselle. Leväsen komea veto tärähti kuitenkin tolppaan. Oskari Forsman ja maalipuut estivät myös Borjas Martínin, Kandjin ja Kaufmannin osumat hetkeä myöhemmin. Ottelussa oli juuri täyttymässä 90 minuuttia, kun Mikko Hauhia repi Kandjin nurin rangaistusalueella ja pallo vietiin armotta 11 metriin. Macoumba Kandji sijoitti pallon varmasti verkkoon ja näin ollen Espoossa päädyttiin kotijoukkueen 2-0-voittoon.

Lahdelle ottelu oli jo viides perättäinen ilman voittoa. Sarjataulukossa Lahti on valunut tasaisessa mitalitaistelussa jo seitsemänneksi. Maaleja Lahti on tehnyt keskimäärin yhden ottelua kohden, viimeksi tappio-ottelussa RoPS:a vastaan.

Vaasan Palloseura kohtasi edellisellä kierroksella perjantaina Hietalahdessa IFK Mariehamnin. VPS hallitsi ottelua alusta asti ja IFK vetäytyi matalaan blokkiin ja kyttäsi vastaiskuja. Raita rikkoi kuparisen parinkymmenen peliminuutin jälkeen kun Juha Hakolan keskitys löysi maalin edustalle juosseen Joonas Vahteran, joka jatkoi pallon komeasti maaliin jatkaen maaliputkeaan. Maalin jälkeen VPS hallitsi peliä, mutta IFK iski jakson seuraavan maalin. Viisi minuuttia ennen loppua austraalialainen Dylan Murnane sai punnerrettua keskityksen aivan päätyrajalta ja Robin Sid jatkoi pallon polkupyöräpotkulla takatolpalle. Takatolpalle ensimmäisenä kerkesi Aleksei Kangaskolkka, joka upotti pallon varmasti päällään maaliin.

Toisella jaksolla Vepsu jatkoi painostustaan. Tunnin kohdalla Juha Hakola pääsi kokeilemaan vapaapotkusta, mutta hänen tulinen vetonsa meni niukasti ohi IFK-maalin. Noin 13 minuuttia ennen loppua IFK:n Aleksei Kangaskolkka hölmöili itsensä suihkuun kahdella nopealla varoituksellaan, mutta VPS ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa puolittaisista paikoistaan huolimatta. Näin ollen tasapelipiste nosti vaasalaiset 36 pisteeseen.

Lahdelta ovat varmasti sivussa pitkäaikaispotilaat Timi Voutilainen ja Kalle Taimi. Lisäksi Fareed Sadat on pelikieltoinen PKKU:ssa hankitun ulosajon seurauksena. Lahti-ottelusta Raidalta puuttuvat varmasti pelikieltoiset Hindrek Ojamaa ja Aatu Laatikainen.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää, että elokuu on ollut joukkueelle pettymys. Hän korostaa, että joukkueen pitää lopettaa helppojen maalien päästäminen. FC Lahti haluaa maksaa kalavelkoja vaasalaisille.

Elokuu on ollut meille iso pettymys. Pyrimme totta kai tekemään tarvittavat liikkeet, että suunta muuttuu. Jos asiat haluaa yksinkertaistaa, meidän pitää lopettaa helppojen maalien päästäminen ja ruveta osumaan myös maalipuiden väliin. Jokaiselle joukkueelle tulee pitkässä sarjassa heikkoja jaksoja ja meillä on nyt se. Se on jatkunut vain liian pitkään. Nyt on tarkoitus saada hyvä syksy ja sitä kautta taistella kirkkaimmista sijoista. Viimeksi Vaasassa olisi pitänyt voittaa VPS, mutta ryssimme itse voiton. Maksetaan nyt kalavelkoja, Korkeakunnas paaluttaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kisapuistossa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Maalinteossa onnistuivat Artjom Vjatkin ja Juha Hakola. Vaasassa Lahti hallitsi pelin alkua ja siirtyi 1-0-johtoon Stênion maalilla. VPS kuitenkin rokotti armotta Lahden puolustusvirheistä. Ensin Xhevdet Gela ohjasi pallon omaan maaliin ja Aubrey David vei kotijoukkueen johtoon. Toisella jaksolla Henri Anier ampui Lahden tasoihin kaukolaukauksellaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 45 kertaa. Lahti on voittanut 23 ottelua ja tasatulokseen on päädytty yhdeksän kertaa. Myös maaleissa mustapaidat ovat niskan päällä maalein 65-43. Jatkuuko Lahden hyvä putki vaasalaisia vastaan perjantaina?

FC Lahti – VPS 31.8.2018 kello 18.30 Kisapuistossa!

Ottelun ennakkoliput Iloisesta Kulkijasta tai Ticketmasterista -> https://www.ticketmaster.fi/event/fc-lahti-vps-lippuja/226633

Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon Iloisessa Kulkijassa. Lisäksi käsiohjelmaan voi tutustua tästä → https://issuu.com/fclahti

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

Ottelu on osa viikonlopun Lahti Fringe -tapahtumaa. Ottelun puoliajalla esiintyy Hot Club Dance Company. Bongaa Fringe -lipputarjous linkistä -> https://lahtifringe.fi/event/fc-lahti-vps/