placeholder

​SEO Otteluennakko: FC Honka – FC Lahti 25.8.2018

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella Kisapuistossa Rovaniemen Palloseuran. Lahden ensimmäisen jakson paras paikka syntyi Santeri Hostikalle, mutta nuorukaisen veto painui reilusti yli. RoPS puolestaan onnistui paikastaan. Taye Taiwo antoi millintarkan kskityksen ja Simo Roiha puski vieraat johtoon. RoPS oli tuplata johtonsa seuraavasta tilanteesta, mutta Erfan Zenelin pallo osui tolppaan.

Toisella jaksolla Lahti ryhdistäytyi ja tarjosi kotiyleisölle vauhtia ensimmäisen vartin aikana. Lopulta hieman ennen tuntia Artjom Vjatkin nousi ja ampui kaukaa tulisen vedon suoraan RoPS-maalin yläkulmaan. Lahden hyvä vire kuitenkin kaatui kymmenen minuuttia myöhemmin kun Vjatkin puski pallon omaan maaliin. Lopussa Lahti ei saanut kiriä aikaiseksi ja näin ollen pisteet matkasivat Rovaniemelle.

Honkaa vastaan Lahti pääsee vahvalla miehistöllä. Poissa ovat vain Timi Voutilainen ja maajoukkuepuolustaja Kalle Taimi. A-junioreiden mukana samaan aikaan pelattavassa ottelussa Tampereella on jokunen pelaaja.

Honka kävi edellisellä kierroksella saarella IFK Mariehamnin vieraana. Espoolaiset hallitsivat peliä alkuvihellyksestä asti. Macoumba Kandjilla oli loistopaikka, mutta Ihor Levtšenko venytti pallon tielle. Myös toisella jaksolla Levtšenko venytti itsensä toistuvasti pallon tielle. IFK ei juuri paikoilla herkutellut ja näin ollen pisteet tasattiin. Honka on Lahden yläpuolella neljäntenä vain kolme pistettä lahtelaisia edellä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Tammikuussa harjoitusottelussa Lahti murskasi Hongan Fareed Sadatin johdolla. Liigan toisella kierroksella joukkueet kohtasivat maalittoman tasapelin merkeissä Espoossa. Kyseisessä ottelussa Damjan Siskovski torjui rangaistuspotkun. Kesäkuussa Kisapuistossa pisteet puolestaan tasattiin lukemin 1-1. Maalintekijöinä toimivat Pavel Osipov ja Konsta Rasimus.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 30 kertaa. Honka on lievästi voitolla, sillä Keltamustat ovat juhlineet 13 kertaa Lahden seitsemää vastaan. Maaleja Honka on tehnyt 51 ja Lahti 39, joten mustapaidoilla on mahdollisuus tasoittaa lauantaina puntteja.

Onnistuuko Lahti palaamaan voittokantaan?

FC Honka – FC Lahti 25.8.2018 kello 17.00 Tapiolan urheilupuistossa!

Kaikki FC Lahden vierasottelut näkyvät Iloisessa Kulkijassa!
Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.