placeholder

​SEO Otteluennakko: FC Haka – FC Lahti 18.3.

Nyt Cupissa ei enää muulla ole väliä, sillä vain voitto vie jatkoon.

FC Lahti leireili viimeiset puolitoista viikkoa Kataloniassa, jossa mustapaidat pelasivat kaksi harjoitusottelua. CF Reddis kaatui 2-1 Henri Anierin maaleilla, mutta kovatasoinen CF Badalona aiheutti Lahdelle kauden ensimmäisen tappion, kun ottelun päätöslukemiksi jäi 2-1. Lahtelaisten ainokaisen viimeisteli läpiajosta Santeri Hostikka. Lahti purjehti Suomen Cupin lohkovaiheen tappioitta, mutta muutamat tasapelit jättivät Lahden lohkokakkoseksi Ilveksen taakse. Valkeakoskelle Lahti pääsee lähes täydellä miehistöllä, sillä sivussa ovat varmasti vain Stenio ja Artjom Vjatkin.

Kotijoukkue FC Haka selvitti tiensä puolivälieräkarsintaan lohkokolmosena samasta lohkosta kuin FC Lahti. Myös Haka on pelannut hyvää talvea, sillä Lahti on ainoa joukkue, joka on kyennyt kukistamaan koskilaiset. Jatkopaikka irtosi lopulta viime viikonloppuna, kun Haka nousi tappioasemasta voittoon JJK:ta vastaan lukemin 2-1. Hakan maaleista vastasivat Gerald Ben ja Salomo Ojala. Haka on vahvistunut tammikuun kohtaamisen jälkeen merkittävästi, kun Valkeakoskelle on saapunut Benin lisäksi muun muassa Anthony Dafaa. Sunnuntaina Hakan kokoonpanosta puuttuu varmuudella vain Erkka Helminen ja John Fagerström.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo lohkovaiheen avausottelussa. Mukkulan kuplassa pelatussa pelissä Lahti oli vahvempi lukemin 2-1. Lahti siirtyi nopeasti 2-0-johtoon Xhevdet Gelan ja Pavel Osipovin maaleilla. Haka kuitenkin taisteli ja onnistui kaventamaan ottelun noin 20 minuuttia ennen loppua Erkka Helmisen maalilla. Lopulta Lahdella ei ollut suurta hätää pienestä Hakan painostuksesta huolimatta.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää Hakaa kovana vastuksena. Hänen mukaansa Lahti on kuitenkin paljon valmiimpi ja yhtenäisempi joukkue nyt, kuin se oli tammikuussa. FC Lahti lähtee hakemaan Valkeakoskelta jatkopaikkaa ja ehjää 90-minuuttista.

– Olemme nyt paljon yhtenäisempi joukkue. Espanjan leiri teki hyvää ja oli hieno huomata, että pystyimme väsyneenäkin haastamaan Badalonan hyvin. Meillä on kova kilpailutilanne pelipaikoista. Se on pitkän kauden aikana hyväksi, eikä kukaan pääse tuudittautumaan varmaan peliaikaan. Olemme valmiita. Haka on erittäin kovatasoinen vastustaja, joka on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Heillä on selkeitä pelaajatyyppejä ja uskon, että he menestyvät tämän vuoden Ykkösessä. Saamme tehdä heitä vastaan täyden päivätyön. Nyt systeemi on se, että se on kerrasta poikki. Meidän pitää pystyä pelaamaan ehjä ysikymppinen, ja toivottavasti 90 minuuttia riittää, ettei tarvitsisi mennä jatko-otteluun tai pilkuille. Espanjassa oli asteita +20 ja sunnuntaina voi olla lähes -20 astetta. Onneksi kerkeämme totuttelemaan ilmastoon. Minulla on sellainen tunne, että tulee hyvä esitys, Korkeakunnas kertoo.

Ottelun voittaja saa vastaansa puolivälierissä voittajan ottelusta EIF – AC Oulu. Puolivälierä pelataan kiirastorstaina 29.3. vieraskentällä.

FC Haka – FC Lahti 18.3.2018 kello 15.00 Saharan tekonurmella!

Kausikorttiostoksille: https://www.seamchip.fi/fclahti/kausikortti-2018

Ruutu+: https://www.ruutu.fi/