placeholder

​Santeri Hostikka siirtyy Puolan pääsarjaan

PK Keski-Uusimaan kasvatti pelasi laiturina 87 Veikkausliiga-ottelua ja teki niissä 11 maalia. Kuluneella kaudella Hostikka pelasi 28 ottelua ja viimeisteli neljä osumaa. Hostikka nousi Lahdessa myös kertaalleen A-maajoukkueen rinkiin, mutta ei saanut vielä debyyttiään. Sen sijaan hän kuului alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon.

Hostikka tuli FC Lahteen yhteistyöseuratapahtuman kautta 18-vuotiaana. Pallokerho Keski-Uusimaassa hyvin tehdyt pohjat jalostuivat Lahdessa ja Hostikka murtautui liigan eliittiin jo ensimmäisellä liigakaudellaan. Jo ensimmäisessä haastattelussaan Hostikka asetti tavoitteekseen Euroopan kentät ja nyt hän otti askeleen lähemmäs Euroopan kirkkaimpia valoja.

Pogoñ Szczecin on perustettu 1948. Se on sijoittunut kahdesti Puolan pääsarjassa kahdesti toiseksi, viimeksi 2001. Seura on myös kolmesti selviytynyt Puolan Cupin finaaliin, mutta hävinnyt ne kaikki. Viime kaudella Pogoñ Szczecin oli 12. pääsarja Ekstraklasassa. Tällä hetkellä se on sarjassaan kahdeksantena. Joukkuetta valmentaa Saksassa hyvää jälkeä tehnyt Kosta Runjaiæ.

FC Lahti saa Hostikan siirrosta kasvattajarahan. Myös PK Keski-Uusimaa saa siivun Hostikan siirrosta.

FC Lahti kiittää Santeria kuluneista vuosista ja toivottaa onnea Puolaan!

Hostikka teki ensimmäisen sopimuksen FC Lahden kanssa 4.2.2016