placeholder

​Sami Ristilä FC Lahden valmennustiimiin

Ristilä saapuu mastokaupunkiin KTP:stä (myös KooTeePee), jossa hän toimi päävalmentajana kaudet 2013-2016. Aikaisempaa valmennuskokemusta Ristilällä on myös Hakasta (2009-12) sekä irlantilaisseurasta Drogheda Unitedista.

Pelaajana Ristilä sai vyölleen 247 Veikkausliigaottelua, joissa hän teki 56 maalia. Hän voitti Hakassa kaksi Suomen mestaruutta. Ristilä pelasi mittavan pelaajauransa aikana myös FC Zwollessa, Jokereissa, MYPAssa sekä Drogheda Unitedissa.

FC Lahdessa Ristilän rooli tulee olemaan edustusjoukkueen valmennuksessa Toni Korkeakunnaksen apuna, sekä toimia linkkinä FC Lahden A-junioreiden ja edustusjoukkueen välillä. Ristilä tulee seuraamaan viikoittain tarkalla silmällä A-junioreiden kehittymistä.

Pidemmällä tähtäimellä tarkoitus on tuoda edustusjoukkueen toimintatapoja lähemmäs nuoria. Näin pelaajapolusta tulee parempi ja kuilu nuorten akatemian ja edustusjoukkueen välillä kapenee.

– Sami Ristilän tulo istuu luontevasti FC Lahden strategiaan kehittää jatkuvasti toimintaansa kokonaisvaltaisesti. Samilla on hieno pelaajatausta niin kotimaan kuin ulkomaankentiltä ja mikä tärkeintä, vahva valmentajakokemus edustustasolla, taustoittaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

Ristilä itse on alkavasta pestistään innoissaan.

– On kiva taas päästä käärimään hihat ja alkaa tehdä töitä yhteisten tavoitteiden eteen, Ristilä kertoo.

Ristilällä ei ole ollut joukkuetta KTP:n jälkeen, mutta hän on pysynyt aktiivisena vetämällä Palloliiton valmentajakursseja ja suorittamalla itse ohessa valmentajan erikoisammattitutkintoa.

– Olen tietenkin erittäin motivoitunut pääsemään takaisin kentälle ja tuomaan oman panokseni Lahden toimintaan. Haluan auttaa mahdollisimman paljon, että seura voi ottaa seuraavia askeleita eteenpäin, Ristilä painottaa.