placeholder

​Sadat ja Hostikka kertovat, miten ”euromaali” syntyi!

Lahden Stadionilla mentiin erotuomarin antamaa lisäaikaa. Tulostaulu näytti 1-1 lukemia, kun HIFK sai kulmapotkun. Sarjapaikastaan pelaava joukkue otti riskin nostamalla lähes kaikki pelaajat boksiin jättäen vain Fredrik Lassasin vartioimaan ylhäälle roikkumaan jääneitä Sadatia ja Hostikkaa.

Aleksi Paananen riisti pallon Mika Väyryseltä, Henri Anier otti irtopallon ja lähetti Sadatin puolesta kentästä vauhtiin. Yhtäkkiä katsojat hieraisivat silmiään, kun he näkivät kaksikon olevan puhtaassa läpiajossa. Vastassa oli ainoastaan HIFK:n maalia vartioinut Tomi Mikkelsson.

– Olin pienessä paniikissa. Minulla oli liian paljon tilaa ja menin ihan shokkiin, Sadat kertoi.

– Sitten vain juoksin ja ajattelin ratkaista itse, mutta sitten näin Santun vieressäni. Mietin, että jos syötän, niin onko hän paitsiossa vai ei? En osannut päättää.

– Syötin sen lopulta Santulle, koska silloin se on hänen vikansa, jos on paitsiossa, Sadat nauroi.

Hostikalla oli eri näkökulma läpiajoon. Hänellä oli vahva luotto kaveriinsa tiukassa paikassa.

– Kyllä minä luotin koko ajan, että Fareed syöttää. Minua ei jännittänyt yhtään. Yritin vain pysyä paitsiolinjan alapuolella, Hostikka kertoi.

– Onneksi hän teki siitä maalin, sanoi puolestaan Sadat.

Maali vei FC Lahden takaportin kautta eurokentille, sillä voitto takasi neljännen sarjasijoituksen, kun samaan aikaan Ilves otti tarvittavan voiton IFK Mariehamnista.

– Loistavaa päästä pelaamaan europelejä. Ne ovat isoja näyteikkunoita itsellenikin. Jos niissä onnistuu, niin eri ovet voivat avautua. Eikä näitä europelejä ole seuralle tai tälle joukkueelle ihan hirveästi tullut, Hostikka iloitsi.

Kaiken kaikkiaan kausi oli kaksikon mielestä onnistunut.

– Mielestäni ansaitsimme tämän. Pelasimme kokonaisuudessaan hyvän kauden, vaikka loppukausi olikin tuloksellisesti huono.

– Joukkueena kausi oli todella hyvä. Odotan innolla urani ensimmäisiä europelejä, Sadat komppasi.

Katso alta kaksikon juonima maali, joka vei FC Lahden eurokentille kaudeksi 2018.