placeholder

​Pekka Lagerblomille pelaajasopimus

Lagerblom kuuluu jo ennestään Lahden valmennusryhmään. Pelaajaurallaan hän on voittanut mm. Saksan Bundesliigan mestaruuden ja Saksan Cupin sekä edustanut Suomen A-maajoukkuetta lukuisissa otteluissa.

36-vuotias Lagerblom edusti viime kaudella FC Hakaa 11 ottelussa Ykkösessä. Moni luuli, että pitkä ja kunniakas pelaajaura laitettiin pakettiin samalla, kun Lagerblomin julkistettiin kuuluvan Sami Ristilän johtamaan FC Lahden ensi kauden valmennusryhmään. Aika ei ollut kuitenkaan vielä kypsä nappulakenkien ripustamiselle. Veri vetää edelleen viheriölle.

– Hyvä fiilis päästä jatkamaan pelaajauraa, auttamaan Lahtea menestymään ja antamaan samalla vinkkejä meidän nuorille pelaajille tulevaa uraa varten, Lagerblom iloitsee.

Lahdesta aikoinaan Werder Bremeniin siirtynyt Lagerblom ei näe ongelmaa pelaajavalmentaja roolissaan, päinvastoin. Nyt hänellä itsellään on mahdollisuus toteuttaa valmennusryhmän aivoituksia kentältä käsin ja johtaa joukkoja pelikentän tapahtumien keskiöstä.

– Mielestäni se on hyvä juttu itseni, että seuran kannalta. En usko, että siinä on ristiriitaa. Olen ollut viime vuodet johtavassa roolissa kentällä. Nyt se rooli tietysti kirkastuu siinä mielessä, että olen apukätenä myös valmennuksen suuntaan.

”Power-Pekka” on pelannut talven aikana kahdessa harjoitusottelussa. Kummassakin pelissä Lagerblom on poikkeuksellisesti toimittanut topparin virkaa. Yleensähän hänet on totuttu näkemään keskikentän eri rooleissa.

– Olen sen takia pelannut topparina, koska Tanskan Jani ei ole ollut peleissä mukana. Minua on enemmän kaavailtu keskikentälle. Jos apua tarvitaan, niin olen valmis auttamaan, sillä pelipaikalla, missä on tarpeen, Lagerblom selventää.

Lagerblom pelasi FC Lahdessa viimeksi kaudella 2015.

Tuolloin seuran sijoitus kauden päätteeksi oli viides. Ensi kauden tavoitteita ei olla vielä naulattu, mutta selvää on, että menestystä lähdetään hakemaan.

– Vielä ei olla puhuttu joukkueen sisäisistä tavoitteista, mutta jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja taistelemaan kärkipaikoista. Meillä on hyvä laadukas joukkue, jossa on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Seurana ja joukkueena positiivisena kohti tulevaa, Lagerblom sanoo.

Pääkäskyttäjä Ristilä oli viime lauantaina käydyn KTP-harjoitusottelun jälkeen erittäin tyytyväinen Lagerblomin panokseen kentällä. Hän on luonnollisesti mielissään, että Lagerblom on tulevalla kaudella hänen käytettävissään myös pelaajan roolissa.

– Makea juttu! Valmennuksen lisäksi saadaan ”Peksi” myös pelaamaan ja ura jatkumaan kotikaupungissa. Hän yhdistää nyt pelaamista ja valmentamista, mutta energiaahan Peksillä riittää. Se mikä on hienoa, niin hän pystyy pelatessaan viemään omalla osaamisellaan kentällä joukkuetta eteenpäin. Hän toimii samalla nuoremmille pelaajille mentorina, Ristilä kommentoi.

– Pelillisesti hän tuo erittäin hyvän vaihtoehdon keskikentälle ja puolustuksellisiin rooleihin.

Lahden keskikenttäosasto koostuu entuudestaan Matti Klingasta, Teemu Jäntistä, Eemeli Virrasta ja Matias Niudasta. Edellä mainittu nelikko on varsin nuori ja Lagerblom tuokin sille osastolle kaivattua kokemusta.

– Nuoreen keskikenttäkaartiin hän on esimerkillinen lisä.

Joukkue on tämän pelaajasopimuksen myötä valmis aloittamaan valmistautumisensa kauteen Suomen Cupin merkeissä.

– En usko, että enää lähiaikoina on luvassa uusia pelaajasopimuksia. Tämä ryhmä on valmentajan silmiin sellainen, mikä ollaan haluttu kasasata. Kasassa on määrätietoinen ryhmä. Kannattajien ja katsojienkin silmin joukkueen pitäisi näyttää mielenkiintoiselta.

– On tosi hieno lähteä viemään talvea eteenpäin. Seuraavien kahden kolmen kuukauden aikana valmistaudutaan kauteen. Joukkue on vaihtunut isosti, mutta se muutos haluttiin tehdä. Ryhmä on suurimmalta osin tässä, Ristilä kertoo.

FC Lahden pelit Suomen Cupissa alkavat huomenna, kun joukkue matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu Honkaa vastaan alkaa kello 14.00 Esport Arenalla. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu+ palvelusta.