placeholder

​Pasasella uran päätöspeli edessä: ”Vaikea ymmärtää”

Vaikka pelaajana 35-vuotias Pasanen onkin melkein kaiken kokenut, ei hän osaa vielä käsittää pitkän uran päättyvän.

– Olen yrittänyt, mutta en ymmärtänyt. Kun sitä on pelannut futista koko elämänsä, niin on vaikea mennä siihen mielentilaan ja tajuta, että vika peli on edessä, Pasanen pohtii.

– Olen päättänyt, etten valmistaudu siihen (vikaan peliin). En edes halua henkisesti valmistautua. Erilaisia tunteita tulee varmasti eteen, mutta valoisin silmin katselen vikaa peliä. Siinä on myös panosta, joka on kiva asia.

Pasanen aloitti uransa Kisapuistossa FC Kuusysin paidassa. Nyt hän pääsee päättämään uransa samalla nurmikolla, josta kaikki alkoi. Se oli ”Patruunalle” myös jonkinlainen haave hänen saapuessaan pitkältä ulkomaan kiertueeltaan takaisin mastokaupunkiin.

– Tämä mahdollisuus oli mielessä. Se merkitsee paljon päättää ura kotikentällä, Pasanen tunnustaa.

– Näin sen pitikin mennä ja saman olisin suonut monelle muullekin pelaajalle. Se on mielestäni myös tärkeää, että ura päättyy oman päätökseen, eikä loukkaantumiseen.

Vuonna 2000 kesällä FC Lahti kohtasi Lahden Stadionilla RoPSin. Tuolloin nuori ”Patruuna” oli juuri allekirjoittanut ammattilaissopimuksen Ajaxiin. Hänet kukitettiin jäähyväisten merkeissä ennen ottelua, koska Ajax oli kieltänyt pelaamasta. Sunnuntaina Pasasen ura päättyy RoPSia vastaan, eikä tällä kertaa kukaan kiellä pelaamasta. Sen sijaan suurin huomio kohdistuu häneen.

FC Lahdella ei ole päätöspelissä kilpailullista panosta, mutta RoPS pelaa jopa mestaruudesta. Pasanen korostaakin, että urheilullinen puoli ottelussa on tärkein.

– Meillä ei ole enää pelattavaa. Se on ihan sama, oletko neljäs vai viides. Haluan kuitenkin voittaa ja tarjota urheilullisen vastuksen RoPSille. Jalkapallo edellä mennään loppuun saakka, eikä kukaan pelaa puolivaloilla. Sen verran pitää kunnioittaa myös SJK:ta, Pasanen korostaa.

72 ottelua Veikkausliigassa, 59 ottelua Hollannin liigassa, 144 ottelua Bundesliigassa, 12 ottelua Valioliigassa, 44 ottelua Mestarien liigassa, 37 ottelua Eurooppa-liigassa ja 76 A-maaottelua Suomen maajoukkueessa. Näitä lukemia Pasasen varmasti kelpaa katsella uran päätyttyä.

FC Lahti – RoPS sunnuntaina 25.10 klo 13.00 Kisapuistossa. Tule paikalle todistamaan, kun ”Peetun” komea ura päättyy!