​Otteluraportti: Tasatulos sarja-avauksessa Seinäjoella

Rankkasateessa pelattu ottelu alkoi kotijoukkue SJK:n pallonhallinnalla, FC Lahden prässättyä päälle heti tilaisuuden tultua. Kova prässi tuottikin ensimmäisen maalipaikan vartin pelin jälkeen, kun Loorents Hertsi pääsi riiston jälkeen laukomaan. Hertsin laukaus ajautui kuitenkin päin Mihkel Aksalua.

Toisessa kenttäpäädyssä puolestaan Johannes Laaksonen pääsi laukaisuetäisyyksille, mutta ajautui huonoon kulmaan ja Aleksandr Vasjutin ehti hyvin pallon tielle.

Seuraavaksi oli Hendrik Helmken vuoro hätyytellä SJK:n maalia. Aksalu nyrkkeili keskityksen suoraan kuhnureiden kymppipaidalle, jonka volley oli matkalla takakulmaan, mutta otti kimmokkeen Santeri Hostikasta ja ajautui hieman ohi maalista.

SJK pääsi lähelle maalia viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Billy Ionsin huono haltuunotto putosi suoraan Facundo Guichonille, joka ampui sydämensä kyllyydestä, mutta FC Lahden onneksi ohi maalin. Tauolle mentiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Myös toinen puoliaika jatkui vaikeissa olosuhteissa, kun taivaalta satoi räntää ja vettä vuorotellen. Kentällä se ei tuntunut menoa haittaavan, sillä molemmat joukkueet olivat aktiivisella jalalla liikkeellä. 55. minuutin kohdalla Helmke tarjoili maukkaan vetopaikan Mikko Kuninkaalle, jonka laukaus karkasi hieman ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Kuningas itse oli tarjoilemassa paikkaa FC Lahden debytantille Marko Simonovskille, joka ampui kuitenkin yli maalin.

Seuraavassa tilanteessa SJK sai rangaistuspotkun Kalle Taimen rikottua Ionsia. Ions ampui pallon pilkulta selvästi ohi maalin, mutta erotuomari Jari Järvinen hylkäsi potkun lahtelaisten juostua boksiin liian aikaisin. Pallo laitettiin uudelleen täplälle ja tällä kertaa Ions ei erehtynyt, vaan SJK siirtyi 1-0 johtoon. Tosin tällä kertaa SJK:n pelaaja varasti boksiin ennen potkuhetkeä, mutta enää pilkkua ei jostain syystä uusittu.

Tästä kiukustuneena loppupeli olikin yhtä päätyä. FC Lahti teki kaikkensa saadakseen pelin tasoihin ja niin Helmke kuin Pavel Nazimovkin olivat lähellä maalintekoa. Lopulta se oli Simonovski, joka onnistui toimittamaan pallon verkkoihin 82. minuutilla. Igor Jovanovic jatkoi kulmapotkun makedonialaiselle, joka ohjasi ensimmäisen Veikkausliigaosumansa lähietäisyydeltä maaliin.

Nazimov ampui vielä kertaalleen pallon tolppaan, mutta lopulta pisteet jaettiin 1-1 tasatuloksella. FC Lahden kippari Mikko Hauhia oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteeseen, vaikka harmittelikin hukattuja maalipaikkoja.

– Voittokin oli tänään otettavissa, mutta tulimme takaa rinnalle, niin pitää olla tyytyväinen, kapteeni Mikko Hauhia totesi heti ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli myös tyytyväinen kuhnureiden noustua tappioasemasta tasoihin.

– Meillä oli vaikea alku, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin pääsimme mukaan. Loppu olikin sitten täysin meidän hallintaa. Olen myös tyytyväinen, ettei uskomme loppunut takaiskusta huolimatta. Meillä oli koko ajan nouseva trendi pelissä, ”Toke” kertoi.

– Tietysti myös Simonovskin maali debyytissä oli iso asia. On tärkeää, että hyökkääjät saavat heti onnistumisia.

Alun perin FC Lahden hyökkäyksessä piti aloittaa brassihyökkääjä Stenio, mutta hänen pelilupansa ei ehtinyt kuntoon ennen alkuvihellystä. FC Lahti pelaa seuraavan kerran lauantaina Ilveksen vieraana.

SJK – FC Lahti 1-1 (0-0)
70. Billy Ions rp. 1-0
82. Marko Simonovski 1-1

FC Lahti: Vasjutin; Sesay (58. Shala), Taimi, Jovanovic, Hauhia; Paananen, Kuningas (77. Nazimov), Helmke; Hostikka, Sadat (46. Simonovski), Hertsi