placeholder

​Otteluraportti: Tasapeli Tallinnassa

Itse ottelu Tallinnassa oli kovatempoinen, joka johtui myös pelikentän pienestä koosta, mutta samalla se tarjosi FC Lahdelle loistavan testin.

– Tuntuu, että aina kun menemme Suomen rajojen yli, peli on fyysisempää ja kovempaa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas tokaisi ja jatkoi.

– Saimme hyvän tasonmittauksen. Se oli hienoa, että nousimme kahdesti tappioasemasta tasoihin. Se osoitti ryhdikkyyttä, ”Toke” kiitteli.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin maalittomana, mutta toisella puoliskolla verkot heiluvat peräti neljästi. Nõmme Kaljun maalit olivat molemmat samanlaisia, FC Lahden perisyntejä, voisi jopa sanoa. Pelivälinettä toimitettiin laidalta keskustaan ja vastustaja puski pallot maaliin.

– Ne olivat meille tyypillisiä takaiskumaaleja. Olimme pehmeitä ja ne olisivat olleet estettävissä paremmalla vartioinnilla. Se jäi harmittamaan.

FC Lahden maaleista vastasivat siis kolumbialainen testimies Edwin Salazar ja Santeri Hostikka. Salazar iski pallon pilkulta maaliin, kun ensin Hendrik Helmke kaadettiin boksissa. Hostikan maali oli puolestaan laiturille tyypillinen. Hän haastoi laidalta keskustaan ja laukoi varmasti takanurkkaan.

– Se oli hieno maali ja Santun bravuuri, Korkeakunnas hehkutti.

Korkeakunnas löysi FC Lahden miehistöstä monia onnistujia. Hendrik Helmke pelasi erinomaisen pelin keskikentän sydämessä ollen kentän hahmoja. Masa Malen pelasi viimeisen puoli tuntia topparina miehekkäästi. Myös ensimmäisen puoliajan pelannut venäläisvahti Aleksandr Vasjutin teki vaikutuksen.

– Isäntä oli taas talossa. Tuntui, ettei hän olisi ollut päivääkään poissa. Meillä on paljon nuoria ja hyviä maalivahteja, mutta Vasjutin on johtaja, joka tuo varmuutta koko puolustukseen.

Kolumbialainen testimies Salazar teki maalin ja oli pirteä, vaikkakin joutui kovaan painiin isojen virolaistoppareiden puristuksessa.

– Salazar on nopea, taitava ja suhteellisen fyysinen. Hän joutui pienellä kentällä todella koville ja selviytyi kohtuullisen hyvin. Meidän täytyy miettiä, mitä teemme hänen suhteen jatkossa, Korkeakunnas kertoi.

Kaiken kaikkiaan Korkeakunnas antoi jokaiselle mukana olleelle pelaajalle vastuuta puolisen tuntia. Ainoastaan Mikko Kuningas ei ollut pelikykyinen.

FC Lahden pelit jatkuvat 15. helmikuuta, kun FCI Tallinn saapuu vierailulle Mukkulaan.

FC Lahti:

Aleksandr Vasjutin (46. Joonas Meronen); Mikko Hauhia, Pyry Kärkkäinen (65. Masa Malen), Kalle Taimi (65. Paavo Voutilainen), Igor Jovanovic (46. Hassan Sesay); Aleksi Paananen (65. Onuray Köse), Hendrik Helmke; Jasse Tuominen (65. Santeri Hostikka), Pavel Osipov, Pavel Nazimov (46. Loorents Hertsi); Edwin Salazar (65. Fareed Sadat)