placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti taipui IFK Mariehamnille

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Vierailijat olivat vaarallisia erikoistilanteista ja pallo kävikin seitsemännellä minuutilla Lahden maalissa. Kristian Kojola ja Aleksei Kangaskolkka saivat kulmatilanteessa pallon verkon perukoille, mutta maali hylättiin paitsiona. Hetkeä myöhemmin Marko Simonovski paineisti hyvin IFK:n puolustusta pitkän pystysyötön päätteeksi. Kojola ja maalivahti Marc Nordqvist eivät olleet samalla aaltopituudella ja pallo oli vieriä IFK:n maaliin.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Lahti pelasi nopean hyvän hyökkäyksen ja hyökkäyksen päätteeksi laitapuolustaja Hassan Sesay pääsi Nordqvistin kanssa nokikkain. Sesayn sijoitus lipui kuitenkin ohi IFK:n maalin. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasapelissä.

Toisella jaksolla ei liiemmin paikoilla juhlittu. 20 minuuttia ennen loppua IFK katkaisi Lahden rakentelun ja iski nopeasti vastaiskulla. Lopulta Robin Sid pääsi yllättämään Santeri Pakkasen tarkalla takakulmasijoituksellaan.

FC Lahden kiri ei missään vaiheessa käynnistynyt kunnolla. Kentälle vaihdettu Henri Anier pääsi kokeilemaan muutamaan otteeseen tuloksetta. Topparina luutinut Paavo Voutilainen antoi muutaman loistavan pystysyötön, mutta todellisia maalipaikkoja ei Lahti luonut. Näin ollen IFK lähti ottelun jälkeen takaisin saarelle kolme pistettä rikkaampana.

Ottelun jälkeen pitkästä aikaa täyden ottelun pelannut nuori Paavo Voutilainen oli pettynyt tappioon. Omaan peliinsä hän oli osittain tyytyväinen ja myönsi, ettei ottelussa paikoilla juhlittu. Voutilaisen mukaan IFK oli erittäin vahva vastaiskujoukkue ja hyvä erikoistilanteissa.

– Olihan se tietysti mukava pelata pitkästä aikaa. Oma suoritukseni oli ihan hyvä. Minulla oli muutama hyvä avaus, mutta vastapainoksi tuli harhasyöttöjä. Tappio ei tyydytä. Ottelussa ei juhlittu paikoilla. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli muutama paikka ja IFK:lla muutama. IFK oli vahva erikoistilanteissa ja vastaiskuissa. Myös maali tuli vastaiskusta, Voutilainen summasi pettyneenä.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli pettynyt ottelun jälkeen. Vaikeuksista huolimatta joukkue taisteli. Korkeakunnas myönsi, että IFK puolusti hyvin. Luotsi kuitenkin korosti, että europaikka on yhä omissa käsissä.

– Meidän valmistautuminen oli haastava. Emme ole päässeet harjoittelemaan nurmella ja osa maailmalla olleista pelaajista tuli vasta eilen illalla. Mutta ei pidä valittaa asioista, joihin emme voi vaikuttaa. Vastustaja puolusti hyvin ja en voi syyttää meidän pelaajistoamme. Taistelimme loppuun asti. Yksi huonosti pelattu tilanne koitui tänään meidän kohtaloksemme. Loorents Hertsi pelasi puolikuntoisena ja taisteli hyvin. Taistelusta jäi tänään luu käteen. Europaikka on silti meidän omissa käsissä ja vastoinkäymisistä saamme voimaa ja virtaa, jolla puristamme loppuun asti, Korkeakunnas katsoi tulevaisuuteen.

Seuraavaksi FC Lahti matkustaa Helsinkiin. Töölössä vastaan asettuu maanantaina mestaruuden jo varmistanut Helsingin Jalkapalloklubi. Lisäksi FC Lahti kohtaa vielä Vaasan Palloseuran vieraissa ja päätöskierroksella HIFK:n kotonaan.

FC Lahti – IFK Mariehamn 0-1 (0-0)
70. Robin Sid 0-1

FC Lahti: Pakkanen; Hauhia, Voutilainen, Kärkkäinen, Sesay; Hertsi (61′ Anier (v)), Paananen, Helmke (v), Kuningas (75′ Hostikka); Stênio (v) (83′ Sadat (v)), Simonovski

– Tommi Leirilaakso