placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti taipui Falkenbergille

FC Lahti sai kylmää vettä niskaansa 20 minuutin kohdilla, kun syöttövirhe kostautui ja Falkenberg siirtyi johtoon vastahyökkäyksen jälkeen.

Kuhnurit saivat kuitenkin punnerrettua tasoituksen heti perään. Hendrik Helmke antoi loistavan läpisyötön ja brasilialainen testimies Stenio Garcia Dutra toimitti pallon verkonperukoille.

Helmkellä oli vielä tilaisuus viedä kuhnurit johtoon ennen puoliaikaa, mutta saksalaisen pusku leijaili vain aavistuksen yli maalin. Ensimmäisen puoliajan parasta antia FC Lahden pelissä oli harjoiteltu prässipeli, jonka purkaminen tuotti Falkenbergille selviä vaikeuksia. Kuhnurit eivät vain pystyneet hyödyntämään paikkojaan.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan hyvä esitys. Prässipeli toimi erinomaisesti, mutta pallollinen pelaamisemme oli pihalla, ruoti päävalmentaja Toni Korkeakunnas pelin jälkeen.

Puoliajalla Korkeakunnas suoritti monia vaihtoja ja ne osittain sotkivat pelin rytmiä. Myös prässipeli unohtui. FC Lahti onnistui luomaan muutaman puolittaisen paikan, mutta ei saanut täysosumaa. Falkenberg puolestaan iski kertaalleen ja ruotsalaiset juhlivat 2-1 voittoa.

– Kyllä tämä tulos on pettymys, eikä sitä mitä halusimme. Esityskin jäi vähän puolitiehen. Näkyikö raskas viikko sitten takana, mutta olimme vähän huonolla jalalla liikkeellä, analysoi kapteeninnauhaa ottelussa kantanut Aleksi Paananen.

Ottelussa antoi valmennukselle näyttöjä kolme testipelaajaa. Heistä Stenio joutui jättämään leikin kesken saatuaan kyynärpäästä kasvoihin tikkien arvoisesti.

– Stenio antoi itsestään hyvät näytöt ennen loukkaantumistaan. Hän oli terävällä jalalla liikkeellä. Nyt mietitään, miten heidän kanssaan edetään, ”Toke” kertoi.

Tappiosta huolimatta Espanjan harjoitusleiri on ollut kaiken kaikkiaan onnistunut. Yksi tärkeimmistä anneista oli erinomainen mahdollisuus joukkueen pelaajille tutustua toisiinsa.

– Meillä on ollut rikkonainen talvi ja pelaajia on ollut paljon poissa syystä tai toisesta. Tämä oli iso juttu, että pelaajat saivat olla kimpassa ja hitsautua paremmin yhteen. Tietysti olemme myös päässeet katsomaan monia taktisia asioita lävitse. Hyvillä mielin palaamme Suomeen, Korkeakunnas tiivisti leirin annin.

FC Lahti matkustaa viikonlopun aikana takaisin Suomeen ja palaa harjoituksiin ensi maanantaina.

FC Lahti – Falkenbergs FF (SWE) 1-2 (1-1)

25. Stenio 1-1

FC Lahti: Vasjutin; Sesay (65. Tapani), Jovanovic, Voutilainen (46. Taimi), Shala (80. Malen); Paananen, Helmke, Etock (70. Sadik); Nazimov (46. Hertsi), Stenio (55. Kuningas), Hostikka (46. Wallace)