placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti selvään voittoon Espoossa

Kuhnurit sai heti ottelun alkuun jobinpostia, kun hyvän talven pelannut Irfan Sadik joutui törkytaklauksen uhriksi ja jätti kentän vain kymmenen minuutin jälkeen. Sadikia taklattiin tilanteessa napit edellä nilkkaan. Stenio ampui syntyneestä vapaapotkusta muuriin.

Hyvin nuorella kokoonpanolla peliin lähtenyt FC Lahti esiintyi lupauksia herättävästi. Ville Ahola pääsi kertaalleen ampumaan Fareed Sadatin keskityksestä, mutta jatko meni yli maalin. Puolen tunnin jälkeen Kuhnurit siirtyi 1-0 johtoon. Paavo Voutilainen, Tomi Kult ja Ahola petasivat hyvillä syötöillä paikan Teemu Jäntille, joka laukoi boksin takaa hienon laukauksen alanurkkaan.

Makedonialainen testimaalivahti Davor Taleski otti ensimmäisellä puoliskolla kaksi hienoa koppia. Ensin hän teki läpiajoon karanneen Nemanja Obradovicin aikeet tyhjiksi, minkä jälkeen hän syöksyi hienosti Joel Perovuon lähettämän laukauksen tielle.

Toiselle puoliskolle FC Lahti teki kolme pelaajavaihtoa ja pieneksi hetkeksi peli muuttui passiiviseksi. Sinä aikana Masar Ömer käytti paikkansa hyödyksi nikkaamalla pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Tämän jälkeen FC Lahti otti ohjakset takaisin käsiinsä ja tovin kuluttua verkko alkoi heilua toisessa kenttäpäädyssä. Ensin Oskari Kekkosta rikottiin boksissa ja Sadat asteli täplälle. Hongan maalivahti torjui rangaistuspotkun, mutta paluupallon Sadat iski varmasti maaliin.

Heti perään Jäntti karkasi läpiajoon Hongan puolustuksen sekoiltua omassa päädyssä. Jon Villanueva sai kätensä väliin Jäntin yritettyä ohittaa espanjalaisvahtia, mutta jälleen Sadat tuli paikalle nikkaamaan irtopallon tyhjään reppuun. Ottelun hienoin maali nähtiin viimeisellä minuutilla, kun Eemeli Virta tykitti upean osuman 23 metristä aivan maalin vasempaan ylänurkkaan. Näin FC Lahti otti komean 4-1 voiton espoolaisista.

FC Lahden kokoonpanossa nähtiin keskiviikkona iso kasa A-poikien ikäisiä pelaajia, jotka kaikki esiintyivät hienosti.

– Kesän otteluruuhkien takia on tärkeää, että nuoret osoittavat tällaisia kehittymisen merkkejä. Ei innostuta liikaa, mutta moni nuori on hyvällä tiellä. He pystyvät kantamaan vastuuta ja pelaamaan kuin kokeneet pelaajat. Tänään muun muassa Kekkonen ja Jäntti antoivat sellaisia näyttöjä, ettei tarvitse jännittää kun tosipaikka tulee, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kehui.

Kentällä nähtiin myös monia testipelaajia. Kotimaisista nuorista Timi Voutilainen, Nuutti Laaksonen ja Ahola saivat vastuuta. Tolppien välissä pelasi makedonialainen Davor Taleski, kun keskikentälle päästettiin lopussa irti sierraleonelainen Mamadu Jalloh.

– Vaikea on moittia ketään. Nuoret pelasivat miehekkäästi. Jallohia olemme nähneet vasta vähän, mutta hän on todella tyylikäs, maltillinen ja nopeajalkainen pelaajaa. Maalivahti Taleski otti myös muutaman todellisen gamesaverin silloin kuin pitikin. Hänen jalalla pelaamisessaan on kehitettävää, mutta kyllä he kaikki tekivät minulle päätöksenteosta vaikeaa. Pääasiassa kentällä nähtiin onnistujia tänään, Korkeakunnas kertoi.

FC Lahti pelasi tammikuun aikana yhteensä neljä ottelua, joista joukkue voitti jokaisen. Lauantaina pelit jatkuvat Helsingissä, kun Suomen Cupissa asettuu vastaan FC Viikingit.

FC Honka – FC Lahti 1-4 (0-1)
29. Teemu Jäntti 0-1
57. Masar Ömer 1-1
73. Fareed Sadat 1-2
77. Fareed Sadat 1-3
89. Eemeli Virta 1-4

FC Lahti: Davor Taleski; Nuutti Laaksonen (46. Loorents Hertsi), Paavo Voutilainen (46. Timi Voutilainen), Artjom Vjatkin, Hassan Sesay (46. Mikko Hauhia); Oskari Kekkonen, Teemu Jäntti, Ville Ahola (71. Mamadu Jalloh); Fareed Sadat, Irfan Sadik (10. Tomi Kult (62. Santeri Hostikka)), Stenio (62. Eemeli Virta)