placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti päätyi tuttuun tulokseen

Vepsu lähti pelaamaan tutusti pallonhallinnan kautta ja pyörittelikin ensiminuuteista lähtien palloa puolustuksessaan. Vepsu sai luotua yhden puolittaisen maalipaikan, mutta sen enempää hienouksia ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toisella jaksolla VPS sai aikaan laukauksen. Juha Hakola leikkasi hieman sisään ja ampui vaarallisesti. Aleksandr Vasjutin kuitenkin torjui pallon komeasti. Maalipaikoilla ei jatkossakaan juhlittu. Lahti sai ensimmäisen vedon, kun pelikello lähenteli 53 minuuttia. Marko Simonovski ja Santeri Hostikka pääsivät molemmat kokeilemaan, mutta vaasalaisten puolustus peitti laukaukset hyvin.

FC Lahti sai ensimmäisen laukauksensa maalia kohti 20 minuuttia ennen loppua. Hendrik Helmke ampui kaukaa ja Marko Meerits koppasi pallon syliinsä pienen pomputtelun jälkeen. Lahti saikin pientä otetta, mutta maalipaikat jäivät puuttumaan.

Ottelu sai vielä värikkään lopun, kun neljä minuuttia ennen loppua Ebrima Sohna taklasi rajusti myöhässä Hendrik Helmkeä. Ottelun erotuomari Dennis Antamolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin nostaa punainen kortti ulosajon merkiksi. Lahti ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä miesylivoimaa, vaan pisteet tasattiin lukemin 0-0.

Ottelun jälkeen FC Lahden Pyry Kärkkäinen piti peliä erilaisena, kuin kolmea edellistä nollapeliä. Yhteistyö Igor Jovanovićin kanssa on sujunut hyvin. Kärkkäinen tunnusti, että joukkueen ratkaisut viimeisellä hyökkäyskolmanneksella jäivät heikoiksi.

– Tulos on tullut tutuksi. Saatiin sentään pari laukausta enemmän kuin viime pelissä. Meidän pitäisi päästä paremmin tekopaikoille. Toisella jaksolla saimme jo vähän painetta, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. Peli oli erilainen kuin edelliset, sillä VPS ei pelannut korkeita palloja ja pääpalloja tuli hyvin vähän, Kärkkäinen analysoi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen suoriutumiseen kentällä. Hänen mukaansa hyökkäyskolmannekselta puuttuu kylmäpäisyys ja ahneus, eikä Lahti saanut hyviä paikkoja.

– On vähän kaksijakoiset tunnelmat. Neljäs nollapeli putkeen on hyvä, mutta me emme itse saaneet taaskaan hirveän hyviä paikkoja. Meiltä puuttuu ahneus ja hyökkäyskolmanneksella hyökkäykset jäävät puolittaisiksi. Toisaalta, VPS piti palloa, eikä saanut tilanteita. Meidän täytyy jatkaa työntekoa, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahden seuraava ottelu on maaottelutauon jälkeen 16.6. jolloin Lahteen saapuu kylään Tampereen Ilves.

FC Lahti: Vasjutin; Sesay, Kärkkäinen, Jovanović, Hauhia; Helmke (v), Kuningas (65′ Hertsi), Paananen; Stênio, Simonovski, Hostikka (65′ Nazimov)