placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti nousi voitolla sarjakakkoseksi

FC Lahti tuli otteluun vauhdikkaasti, kuten odottaa saattoi. Loorents Hertsi petasi Hendrik Helmken laukaisuetäisyyksille vain viiden minuutin jälkeen, mutta keskikenttämiehen kuti jäi liian vaisuksi.

Ottelu jatkui vauhdikkaana ja Mika Ojala tarjoili laidaltaan useita vaarallisia keskityksiä. Timo Furuholm ei kuitenkaan onnistunut ohjaamaan palloa verkkoon, vaan kudit menivät ohi tai Aleksandr Vasjutin torjui.

FC Lahden Loorents Hersti oli erityisen liukkaalla pelipäällä. Laituri haastoi jatkuvasti oikealta laidalta niin vaarallisesti, että Interin puolustajat joutuivat rikkomaan varoitusten arvoisesti. ”Lote” petasi kahdesti Hendrik Helmken laukaisuetäisyyksille, mutta saksalainen keskikenttämies ei saanut pelivälinettä verkkoon.

Vaikka molemmilla joukkueilla oli omat saumansa maalintekoon, mentiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Heti toisen puoliskon alkuun Mika Mäkitalo pääsi avopaikkaan, kun Vasjutin torjui Lucas Garcian laukauksen eteensä. Kuhnureiden onneksi Mäkitalo ampui ohi maalin.

Toisessa kenttäpäädyssä puolestaan vaihdosta sisään tullut Mikko Kuningas pelasi Stenion läpiajoon, mutta Henrik Moisander venyi brassihyökkääjän vedon tielle. Helmken laukoman paluupallon torjui puolestaan Henri Lehtonen maaliviivalta.

Seuraavaa FC Lahden tilannetta ei pelastanut enää kukaan. Santeri Hostikka veivasi vasta kentälle vaihdetun Guy Gnaboyoun vipuun, tarjoili mahtavan syötön keskustaan, josta seitsemännen osumansa tehtaillut Stenio sijoitti pallon tyhjään maaliin. Hostikan esityö osumaan oli yksi kauden hienoimmista.

Tämän jälkeen kotijoukkueella oli useampikin paikka iskeä toinen osuma, varsinkin kentälle vaihdettu Fareed Sadat oli vaarallinen. Enempää osumia ei nähty ja FC Lahti venytti tappiottoman putkensa jo 14 ottelun mittaiseksi.

– Peli oli hieman kaksijakoinen meidän osalta. Yritimme ensimmäisellä puoliajalla prässätä ylempää, mutta vastustaja pelasi hyvin ja jouduimme juoksemaan perässä. Toisella puoliajalla teimme tarvittavat muutokset ja onnistuimme siinä täydellisesti, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi pelin jälkeen.

– Mikko Kuningas tuli loistavasti sisään kymppipaikalle, muutimme puolustuspeliämme ja saimme vastustajan pelin tukahdutettua. 1-0 maalin jälkeen pelasimme kypsästi. Olen tosi tyytyväinen ja iloinen, ”Toke” jatkoi.

Korkeakunnas antoi tunnustusta joukkueelle monipuolisesti, mutta nosti myös muutaman nimen esiin.

– Hertsi oli tänään eläin kentällä ja Santeri Hostikan yksilösuoritus toi maalin. Erityismaininta Sadatille, joka on taistellut vammojen kanssa. Hän toi kentälle uhkan ja olisimme voineet lisätä johtoa. Tämä on makea jengi. Pitää nauttia tästä matkasta.

FC Lahti: Vasjutin; Hauhia, Jovanovic (v), Kärkkäinen, Sesay; Hertsi (v), Helmke (v), Paananen, Hostikka; Stenio (69. Sadat), Simonovski (v) (46. Kuningas)

Katso ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus alta.