​Otteluraportti: FC Lahti nousi tasapeliin Tampereella

FC Lahti sai otteluun hyvän alun ja Drilon Shala oli onnistua maalinteossa Pavel Nazimovin upeasta keskityksestä, mutta Mika Hilander torjui Shalan laukauksen hyvin etukulmasta.

Sitten FC Lahden puolustus nukahti hetkeksi ja omissa soi välittömästi. 19 minuuttia oli pelattu, kun Marco Matrone vei Ilveksen kulmapotkun jälkitilanteesta 1-0 johtoon. Aleksandr Vasjutin torjui Tatu Miettusen laukauksen eteensä ja Matrone päätti sekavan tilanteen iskemällä irtopallon verkkoon.

Puolen tunnin jälkeen Kuhnurit saivat loistavan sauman iskeä peli tasoihin, kun Jani Tanska kaatoi Stenion rangaistusalueella ja erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi pallon pilkulle. Hilander kuitenkin koppasi Helmken pilkun vasemmasta alakulmasta.

Isännät vain muutamaa minuuttia aikaisemmin pelastanut Hilander muuttui sankarista antisankariksi silmänräpäyksessä, kun kokenut veräjänvartija provosoitui Loorents Hertsille. Hilander törkkäsi olkapäällään Hertsiä kasvoihin ja lensi punaisella kortilla ulos pelistä.

Toisella puoliajalla FC Lahti painoi kovaa päälle ja haki ahneesti tasoitusta, mutta todelliset maalipaikat olivat harvassa. Ilves puolusti kovaa ja matalalta, joka teki Kuhnureiden aikeet vaikeaksi.

FC Lahti painoi päälle, mutta hukkasi miesylivoimansa 70. minuutilla, kun Helmke otti ottelun toisen varoituksensa ja lensi ulos kentältä.

Tämän jälkeen kentälle tuli entistä enemmän tilaa ja FC Lahti käytti sitä isäntiä paremmin. Rynnistys jatkui ja lopulta joukkue sai palkintonsa, kun Santeri Hostikka tarjoili maukkaan keskityksen takatolpalle, josta pallon puski voimalla maaliverkkoihin hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Fareed Sadat.

Tasoitusmaali syntyi tulostaulun näyttäessä 88 minuuttia, eikä enempää osumia ottelussa enää tehty. Joukkueet jäivät 1-1 tasapeliin. Vaikeiden SJK ja Ilves -vierasotteluiden jälkeen kuhnureiden kassa näyttää kahta pistettä.

Oikeana laitapuolustajana pelanneen Drilon Shalan mukaan ansaitsi Kuhnurit ansaitsi ottelussa vähintään tasatuloksen.

– Se oli ansaittu tasoitus, jonka järjestimme hienosti. Kaikin puolin tasatulos oli vähintä, mitä piti saada. Pienellä onnella olisimme ottaneet kolme pistettä, Shala kertoi.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja ennen kaikkea asenteeseen.

– Jäi tunne, että olimme niskan päällä koko pelin ajan, mutta emme pystyneet voittamaan. Nostan kuitenkin hattua jätkille, miten tulimme taas takaa-ajoasemasta tasoihin, ”Toke” kehui.

– Mielestäni ilmeemme oli hyvä ja pelin rakenne kaikin puolin kuosissa, vaikka tietenkin edelleen riittää viilattavaa. Ilves ei oikein päässyt paikoille koko ottelussa ja liikutimme hyvin vastustajaa, mutta meidän pitää olla vaarallisempia viimeisellä kolmanneksella. Maalivahteja pitää pystyä haastamaan enemmän.

-Mutta kaikin puolin tästä on mielestäni hyvä jatkaa.

FC Lahdella on nyt edessään yli kahden viikon tauko peleistä. Kuhnureiden seuraava ottelu on Helsingissä 24.4 HIFK:ta vastaan.

Katso myöhemmin Ilves-ottelun maalit ja huippuhetket FCLahtiTV:stä.

Ilves – FC Lahti 1-1 (1-0)

19. Marco Matrone 1-0
88. Fareed Sadat 1-1

FC Lahti: Aleksandr Vasjutin; Drilon Shala, Igor Jovanovic, Kalle Taimi, Mikko Hauhia; Hendrik Helmke (v+v=ua), Mikko Kuningas; Pavel Nazimov (60. Marko Simonovski), Santeri Hostikka (90. Paavo Voutilainen), Loorents Hertsi (82. Fareed Sadat); Stenio