placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti nappasi jatkopaikan voitolla GrIFK:sta

GrIFK:n maalin viimeisteli Daniel Langhoff. FC Lahden molemmista maaleista vastasi laituri Santeri Hostikka.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Vain viiden peliminuutin jälkeen IFK:n Daniel Langhoff karkasi pallonriiston jälkeen lahtelaispuolustukselta ja pääsi nokikkain Lahden maalivahdin Damjan Siskovskin kanssa. Langhoffin kova veto upposi lahtelaismaaliin Siskovskin käsien kautta ja vierailijat siirtyivät 1-0-yllätysjohtoon.

IFK-johto ei kauaa kestänyt. Vartin kohdilla Santeri Hostikka haastoi jalkansa vapaaksi ja ampui tulisesti. Peliväline upposi Kimi Lindemanin taakse IFK-maalin takakulmaan ja Lahti tasoitti ottelun.

Minuutti edellisestä Lahti oli iskeä jälleen. Stênio ja Fareed Sadat pelasivat nopeilla syötöillä Loorents Hertsille vetopaikan rangaistusalueen sisään. Laitaväkkärän veto kuitenkin otti pienen kimmokkeen ja pallo vietiin kulmalipulle.

Puolen tunnin kohdilla Lahti siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Asialla oli jälleen Santeri Hostikka. Hän haastoi ensimmäisen maalin kaltaisesti ja ampui Lindemanin käsien kautta pallon maaliin ja taukolukemiksi 2-1.

Toisella jaksolla Lahti loi paikkoja liukuhihnalta. Maukkaimman paikan tuhlasi Aleksi Paananen, joka laittoi pallon niukasti ohi IFK-maalin Hostikan hyvän esityön jälkeen. Myös Xhevdet Gelalla, Fareed Sadatilla ja Pavel Osipovilla oli paikkansa, mutta lisämaaleja ei Mukkulan kuplassa nähty ja näin ollen Lahti nappasi voiton lohkovaiheen viimeisestä ottelustaan.

Ottelun jälkeen maalintekijä Santeri Hostikka oli tyytyväinen tehoihinsa. Hänen mukaansa Lahti päästi alkuun helpon maalin, mutta pystyi luomaan sen jälkeen runsaasti maalipaikkoja. Hostikka kaipasi kuitenkin lisää tehokkuutta sekä itseltään, että muulta joukkueelta.

Hakeuduin tänään vetopaikoille, sillä aiemmin olen ehkä riplaillut liikaa. Tänään kerrankin osui vedot ja toivottavasti se ei ollut vain suonenveto. Tänään päästimme alkuun helpon maalin, mutta loimme paikkoja. Emme vain olleet tehokkaita. Lohkovaiheessa pelasimme pari lepsua ottelua, mutta olemme joukkueena menneet parempaan suuntaan. Kauden alkaessa olemme valmiita, Hostikka lupaa.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli Hostikan kanssa samoilla linjoilla. Hän oli tyytyväinen jatkopaikkaan, mutta löysi ottelusta paljon parannettavaa. Artjom Dmitrijev sai Korkeakunnakselta puhtaat paperit debyytistään.

Olemme edelleen tappioitta. Tämä on tulosurheilua. Paremmin tämä meni kuin viime vuonna. Olemme harjoitelleet fyysisesti ja se näkyi. Pelissämme on vielä paljon parannettavaa. Meidän viimeistelymme oli tänään ponnetonta. Dmitrijev oli tänään johtava, fyysinen ja rauhallinen ja hän toi kovuutta keskikentällemme. Vaihdosta keskikentälle tulleet Teemu Jäntti ja Pavel Osipov onnistuivat myös hyvin. Fareed Sadat teki kärjessä töitä, mutta palkinto jäi tänään saamatta, Korkeakunnas analysoi ottelua.

FC Lahti jää pienelle lomalle, jonka jälkeen joukkue suuntaa Espanjan leirille.

FC Lahti:
Hostikka, Hostikka

Siskovski; Hertsi, Voutilainen, Jovanović, Hauhia; Stênio, Dmitrijev, Paananen (78′ Jäntti), Gela (61′ Osipov), Hostikka (86′ Taimi); Sadat