placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti kaatoi FC KTP:n

Ottelu alkoi vauhdilla ja sekä Stêniolla, Loorents Hertsillä ja Xhevdet Gelalla oli maalipaikat. Pallot kuitenkin karkailivat yli päätyrajasta. Vartin jälkeen peli tasottuikin ja KTP kykeni myös hallitsemaan palloa, mutta maalipaikkoja ottelussa ei juuri nähty.

Lahti iski aivan ensimmäisen jakson lopussa. Xhevdet Gela löysi syötöllään Loorents Hertsin, joka onnistui keskittämään pallon maalille. Stênio liukui palloon oikea-aikaisesti ja peliväline painui Jiri Kosken vartioimaan maaliin.

KTP kuitenkin tasoitti vielä ensimmäisellä jaksolla. Igor Jovanović oli pudottamassa keskitystä Damjan Siskovskille, mutta topparin pusku suuntautuikin suoraan Aleksi Tarvoselle. KTP-kärki karkasi yksin läpi ja onnistui tasoittamaan pelin. Näin ollen tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toisella jaksolla peli oli tarkkaa kyttäämistä. Kumpikin joukkue jäi ilman todellisia maalipaikkoja, kunnes Lahti onnistui noin 20 minuuttia ennen loppua. Pavel Osipov keskitti oikealta laidalta ja Teemu Jäntti onnistui vääntämään itsensä topparin etupuolelle. Lopulta nuorukainen tökkäsi jalkansa väliin ja viimeisteli Lahden 2-1-johtoon.

Heti perään Lahti sai toisen paikan samalta laidalta. Tällä kertaa Jäntti syötti kovan syötön takaviistoon ja Henri Anier päästi pallon ovelasti jalkojensa välistä Artjom Dmitrijeville. Keskikenttämies pääsi ampumaan tulisen kudin aivan rangaistusalueen rajalta, mutta veto painui niukasti ohi.

Ottelun lopussa Lahti hallitsi, mutta syötöt karkailivat ratkaisuhetkillä. KTP:n paikat puolestaan kilpistyivät hyvin pelanneiden Artjom Vjatkinin ja Paavo Voutilaisen katkoihin. Näin ollen Lahti nappasi 2-1-voiton.

Ottelun voittomaalin tehnyt Teemu Jäntti jakoi kiitosta maalista Pavel Osipoville. Hän oli tyytyväinen omaan peliinsä. Hän kuitenkin myönsi, että johtoasemassa Lahden peli oli hieman sekavaa.

– Saimme hyvän pallon laitaan ja Osipov laittoi juuri sellaisen pallon, jonka pyysin. Sain myös sellaisen osuman, jonka kuvittelin. Ensin kuitenkin katsoin, että pallo meni ohi maalin. Oma pelini oli ihan hyvää, mutta olisimme voineet rauhoittaa peliä paremmin johtoasemassa, nuorukainen analysoi.

Myös päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli samoilla linjoilla. Hän iloitsi kuitenkin joukkueen paluusta voittojen tielle. Korkeakunnas ja joukkue sai myös arvokasta informaatiota pelistä. Lisäksi päävalmentaja iloitsi siitä, että Lahti selvisi ilman isompia loukkaantumisia.

– Joukkue on ollut hetken vähän maailmalla siellä täällä, joten oli hyvä saada pelaajat kasaan ja pelaamaan. Saimme tärkeää informaatiota kentästä, sillä Kisapuiston nurmi on suurempi. Informaatiota tuli myös pelaajista. Se tietysti lämmittää, että palasimme voittojen tielle ja selvisimme ilman suurempia kolhuja. Oli myös tärkeää, että Vjatkin sai alleen 90 minuuttia loukkaantumisensa jälkeen. Ei tämä nyt ihan klassinen kenraali ollut, Korkeakunnas kertoi.

Seuraavan kerran Lahti on tulessa jo sunnuntaina, kun Veikkausliiga-kausi alkaa. Kisapuistoon saapuu 8.4. Turun Palloseura.

FC Lahti:
Stênio, Jäntti

Siskovski; Hauhia, Vjatkin, Jovanović (63′ Voutilainen), Sesay (83′ Virta(v)); Hertsi (59′ Kekkonen), Gela (46′ Dmitrijev), Paananen (46′ Jäntti), Osipov (76′ Kult), Stênio (76′ Sadik); Sadat (46′ Anier)