​Otteluraportti: FC Lahti kaatoi FC Floran molemmissa otteluissa

FC Lahti avasi ottelun vahvasti. Irfan Sadik ja Loorents Hertsi aiheuttivat alituisesti ongelmia virolaispuolustukselle. Kymmenen minuutin kohdalla Hertsi riisti pallon ja Sadik pääsi ampumaan, mutta pallo ei mennyt verkkoon asti.

Peli eteni Lahden hallinnassa, eikä Flora päässyt kunnollisiin hyökkäyksiin. Lahti sai rangaistuspotkun noin puolen tunnin kohdalla, kun pallo osui rangaistusalueella Floran puolustajan Madis Vihmanin käteen. Floran maalivahti Magnus Karofeld kuitenkin venytti komeasti Sadikin ampuman pilkun tielle ja samoissa 0-0-lukemissa mentiin myös tauolle.

Tauolla Lahti vaihtoi useita pelaajia, mutta hallinta säilyi yhä mustapaidoilla. Toista jaksoa oli takana noin kymmenen minuuttia, kun Hassan Sesay loukkasi nilkkansa kovassa yhteentörmäyksessä. Jo kertaalleen kentältä vaihdettu Xhevdet Gela palasi kentälle ja Teemu Jäntti tippui ryhmityksessä Sesayn paikalle laitapuolustajaksi.

Hieman tunnin jälkeen Gela pääsi ampumaan tulisesti, mutta Karofeld venyi jälleen pallon eteen torjuen pallon kulmaksi. Kulman jälkeen pallo jäi hetkeksi pyörimään vaarallisesti, mutta Flora selvitti tilanteen lopulta.

Lahden seuraava kulma kuitenkin tuotti tulosta. Pavel Osipov antoi tarkan ja kovan pallon etutolpalle. Xhevdet Gela puski pallon voimalla sisään Floran maalin perukoille ja Lahti siirtyi 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen Lahden ote herpaantui hieman ja testivahti Mickaël Meira joutui muutamaan otteeseen tulemaan läpiajoja vastaan. Kertaalleen pallo kävi myös FC Lahden maaliviivalla, mutta Teemu Jäntti toimi pelastavana enkelinä. Viimeiset minuutit Lahti hallitsi palloa rauhassa, eikä Floran kiri tuottanut tulosta. Näin ollen Lahti nappasi kauden toisen voittonsa.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen voittoon. Hän kuitenkin muistutti, että Lahdella oli lyhyt huono jakso pelissä. Korkeakunnasta ilahdutti nuorten, etenkin Irfan Sadikin otteet.

– On tietysti mukava voittaa toisen maan mestari. Pelasimme meidän maaliin asti hyvin ja peli oli meidän kontrollissa. Sitten taisi tulla se klassinen hyvän olon -tunne. Pelaajat kuitenkin tekivät töitä ja olivat sitoutuneita, joten kestimme sen. Lopussa huomasi myös, että Floralla on talvikausi jo pidemmällä kuin meillä. Tämä oli tähän kohtaan hyvä suoritus. Erityisesti minua ilahduttaa Irfan Sadikin suoritus. Hän paini miehekkäästi ja teki töitä paljon. On sääli, että hän epäonnistui rangaistuspotkussa, vaikka veto oli hyvä. Kaiken kaikkiaan nuoret pelaajat onnistuivat hyvin ja on hienoa nähdä, että meillä on sitä kautta leveyttä tulevalle kaudelle, Korkeakunnas summasi.

FC Lahden seuraava ottelu on jo Suomen Cupin lohkovaihetta. Ensi lauantaina Mukkulaan saapuu FC Haka Valkeakoskelta.

Päivän aikaisemmassa ottelussa FC Lahden A-juniorit dominoivat Floran U21-joukkuetta koko ottelun ajan. Ensimmäisen jakson puolivälissä Tomi Kult pelasi Nuutti Laaksosen yksin läpi ja peli oli 1-0. Aivan jakson lopussa Ville Ahola keskitti kulman jälkitilanteesta ja ylös jäänyt toppari Joona Majava tuplasi Lahden johdon. Toisella jaksolla Lahti lisäsi johtoaan. Ensin Tomi Kult runnoi Berat Kösen kulman sisään ja päätöslukemat ampui Lirinis Haziri.

A-junioreiden kausi alkaa todenteolla ensi viikolla, kun karsinta ensi kesän SM-sarjaan alkaa.